2010 m. lapkričio 24 d., trečiadienis

Mėsyčių užpiltinė

  • pagal norą įv.mėsos(paukštienos, jautienos, kiaulienos ir subproduktų)
  • sultinio mėsos
  • želatinos
  • prieskonių
  • virtų daržovių
Mėsą išvirti su įv. prieskoniais, svogūnais česnakais, sultinį nukošti.Virtą mėsą išdėlioti norimoje formoje, jei darome su daržovėmis, jas dedame į apačią, ant viršaus prispaudžiame mėsa ir truputį užpilame sultinio su ištirpinta želatina(jei sultinyje virė ausys, kojos, ar karkos, želatinos nebutinai, sušals ir taip).Kai sušals apatinis sluoksnis, vėl pilame sultinį, taip darome tol, kol jame tvirtai laikysis mėsa ir neplaukios po visą kiekį sultinio.







6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Gal galite nukreipti i koki psl kur butu zingsnis po zingsnio nurodyta kaip pasigaminti ta pirmaja mesyciu uzpiltine. O gal Jus kada idesite? :D Labai labai super atrodo ir tikiu kad skanu :D

srove rašė...

Tai, kad nežinau tokio pslp., kur būtent taip būtų parodyta, aš tik šiaip esu kažkur mačiusi, panašiai suktas mėsas, čia visiškai nesudėtinga, tik reikia turėti pjaustyklę, kad plonai supjaustyti norimas mėsytes, arba pirkti jau gatavas, tos kur vakumuose būna, kalakutienos kumpis, jautienos kumpis, kiaulienos, ar vištienos, pasirenkat pagal spalvinę gamą, užpilo galima irgi paruošto nusipirkti užpiltinėms, paskui imti formelę banguotą, sukti ritinėlius, juos maždaug per vidurį susmeigti smeigtukais, sustatyti norima forma, paskui iki smeigtukų pripilti pasiruošto sultinio su želatina, kai sušals, smeigtukus ištraukti ir vėl toliau sukti, kaišioti, kaip patinka, tik reikia, kad smeigtukai būtų išlindę, kad juos eitų ištraukti.Tai tiek, turbūt suprasite, nieko čia sudėtingo nėra:).

Anonimiškas rašė...

Atrodo tai labai sudetingai ;), bet ir ispudingai.Aciu, butinai bandysiu prie progos pasidaryti.

srove rašė...

Kai kada konstruosiu ką nors:)galėsiu pafotkinti daugiau, linkiu sėkmės ir kantrybės kulinariniuose labirintuose:))

Anonimiškas rašė...

Aciu :) Labai lauksiu detalesniu nuotraukyciu, kazin ar be ju rysiuosi :D
P.S. Labai labai geras Jusu blogas, vos ne kiekviena patiekala noreciau pasigaminti ;)

srove rašė...

Ačiū, ačiū!!ne tik ryžkitės, bet imkit ir bandykit, jei kas neaišku, klauskit, padėsim, jei sugebėsim:)