2010 m. lapkričio 30 d., antradienis

Kalakutienos kepenėlių kepsniukai

  • 300gr. kalakutienos kepenėlių
  • kiaušinio
  • kėdainių majonezo be konservantų 1šaukštas
  • krakmolo šaukštą
  • svogūno
  • avižinių dribsnių šaukšto
  • aliejaus
  • druskos, pipirų, prieskonių
  • sviesto 30gr.
  • pieno 150gr.
  • grietinėlės 50gr.
  • miltų šaukštelis
  • sūrio Nida 30-50gr.
300gr. kalakuto kepenėlių, supjaustyti nedideliais gabaliukais, sumesti į kiaurasamtį, nuplauti, išplakti kiaušinį su šaukštu kėdainių majonezo, druska, pipirais, šaukštu kaupinu krakmolo, supilti į kepenėles, susmulkinti svogūną(galima pakepti)įberti šaukstą avižinių dribsnių, prieskoninių žolelių, viską išmaišyti ir kepti įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus, ant nedidelės ugnies apie 12-15min.Padažui dėti į  nedid. puoduką sviesto 30 gr., įberti nubr. šaukštelį miltų, šiek tiek ,pakepti, įpilti pieno šiek tiek daugiau nei pusę stiklinės, porą šaukštų grietinėlės, krapų ir kai užvirs, įtarkuoti žem. pieno sūrio Nida su juod. pipirais(duoda tokį pikantišką skonį).



Komentarų nėra: