2010 m. lapkričio 30 d., antradienis

Kiaulienos nugarinė su raugintais kopūstais

  • nugarinės arba sprandinės(su pastarąja man skaniau)
  • raugintų kopūstų apie 0,5kg.
  • 200gr.šalto rūkymo lašinukų
  • svogūno
  • aliejaus
  • majonezo
  • prieskonių

Nugarinę pjaunam plonai, bet ne iki galo, nes šalia reikia daryti dar vieną pjūvį, jau iki galo atpjauti, kad išskleidus gautųsi didesnis gabalas.Plonai išmušti, papipirinti, padruskinti.Lašinukus supjaustyti vid. smulkumo ir pakepti nestipriai, įpjaustyti svoguną, vėl pakepti ir galiausiai suberti kopūstus ir kepti apie 10 min., užberti arb. šaukstelį cukraus.Kai pravės, šita mase įdaryti išmuštą mėsytę, viršuj sutvirtinti pagaliukais, viršų šepetėliu patepti majonezu, pilti i blėkutę šiek tiek aliejaus, sudėti kepsniukus ir kepti 200 temp., kol parus.Į įdarą dar skanu įdėti gerų grybų.



Komentarų nėra: