2011 m. spalio 19 d., trečiadienis

Mielinis pyragas-cukriukas

  • 250ml.pieno
  • 600gr.miltų
  • 150gr.sviesto
  • 7gr.sausų mielių(arba 20gr.šviežių)
  • 1kiaušainis:)
  • 250gr.varškės
  • 75gr.cukraus
  • citrinos žievelė nutarkuota
  • 2pak.vanilinio cukraus
Užbarstymui:
  • 175gr.cukraus(man buvo šiek tiek per daug, bet jei mėgstat saldžiai, bus gerai)
  • 80gr.sviesto
Miltus prasijoti, suberti mieles, pašildytą pieną, ištirpdytą sviestą, kiaušinį, 75gr.cukraus, varškę ir citr.žievelę.Viską gerai išminkyti, kol pradės masė atšokinėti nuo indo sienelių, tai užtruks 10-15min.Pakildinti val.laiko, aš kildinau 1,15min.Paskui rankomis paskleisti tešlą skardoje ant sviestu ištepto popieriaus vos ne per visą orkaitę:))Pirštu truputį pabadyti ir pridengus rankšluosčiu, leisti ilsėtis 20min.Orkaitę įkaitinti iki 200temp., ant tešlos sutarkuoti, paskleisti tolygiai, šaltą sviestą, užbarstyti cukrumi ir pašauti kepti apie pusvalandį.Toks nesudėtingas pyragiukas, su kuriuo galima pavaišinti visus gimines ir kaimynus, jei kepama iš pilnos normos:)Man skoniu jis primena varškės spurgas:)), bet šiaip skanus.
Šaltinis:http://www.povarenok.ru/recipes/show/57657/



Komentarų nėra: