2010 m. lapkričio 24 d., trečiadienis

Medaus tortas

Tešlai:
3 kiaušiniai ,
3 dideli šaukštai medaus ,
100 g. margarino EVE ( ne sviesto ) ,
1 stiklinė cukraus ,
3 maži šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!!
ir apie 5 stiklines miltų (gali ir pritrūkti saujelės kitos )
Kremui:
4 indeliai grietinėlės po 450 ml. 36 proc. riebumo
cukrus pagal skonį
citrinos sulčių

Gamyba:
Tešla
Į didoką bliūdelį reikia idėti visus produktus išskyrus sodą , bliūda statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (čia tam ,kad nesutrauktų kiaušinių) bešildamas margarinas savaime po truputį ištirps. Kai mase smarkiai įkais, supilti nugesintą sodą (sodą būtinai nugesinti įpylus į ją porą šaukštų acto, ir supilti ją į karštą tešlą (smarkiai suputos), gerai išmaišyti, nukelti bliūdą ir supilti miltus, gerai išmaišyti bliūde. Kai jau bus sunku maišyti, išversti tešlą ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie rankų ir susiminkyti į gabalą, kuris padėjus neturi subliūkšti.
Kočiojant teslą stalą smarkiai reikia pabarstyti miltais, ji lipni. Kočioti reikia kol tešla dar šilta.

Šitus blynelius galima susikepti ir iš anksto, kad ir prieš mėnesį, jie negenda, tada tepant tortą bus mažiau darbo.

Gamyba:
Kremas
Grietinėlę ( gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rugštimi, ji po truputį pradeda tirštėti, plaki tol kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda iš vietos, įsivaizduokit - apverti tą indą aukštyn kojom, o grietinėlė nė nebando išbėkti, jokių želatinų :mmm

Pagal šitą receptą blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietinėlės, jų nereikia sulaistyti nes gausis košė. Kepti labai karstai 250C., vos įkišti ir jau traukti reikia.
Recepto šaltinis : SM (medutis pagal Cipciuką)












10 komentarų:

Jurgittos receptai rašė...

Srove, neiziuriu, ar 6-to torto rozytes dazytos, ar is balto sokolado darytos? Labai graziai atrodo derinys juoda-geltona ♥

srove rašė...

Iš balto šokolado, bet dažų jokių nedėta, toks gavosi:)

Anonimiškas rašė...

SROVE, tavo tortai FANTASTISKI!

srove rašė...

Oi laaabai ačiū! bet iki fantastiškumo dar daug miltų teks sunaudoti:))

Gabija rašė...

Super, labai gražūs tortai ;)

srove rašė...

Gabija, Ačiū!

Viktorija rašė...

O jus pati tokius tortus darote? o gal darot pagal uzsakyma?

srove rašė...

Taip, kartais padarau, kai turiu laiko, tai čia maniškiai ir yra:)

viktorija rašė...

kaip galima su jumis susisiekt? rugsejo 4 reikalingas tortas gimtadieniui

srove rašė...

tylijura@gmail.com (būsiu namie tik lapkričio viduryje)