Reikės:
- 100gr.pieno 3,5% rieb., arba sutirštinto, be cukraus
- 50gr.vandens
- 30gr.kukurūzų krakmolo
- 130-140gr.miltų
- šaukštelio cukraus
- šaukštelio spirito
- 1kiaušinio , 1trynio
- citrinos esencijos keleto lašų(galima ir kitokių)
- druskos pora žiupsnių
- cukraus pudros, pabarstymui
- aliejaus, kepimui
Kiaušinį su tryniu ir cukrumi, druska, truputį paplakti, supilti pieną, vandenį, vėl šiek tiek paplakti, supilti miltus, krakmolą ir išmaišyti iki vienalytės masės, įpilti esencijos, spirito ir viską išmaišius gerai, padėti į šaldytuvą valandai(uždengus).Aliejų įkaitinti kartu su kepimo forma, ištraukti, nukratyti aliejaus likutį nuo formos ir šaukštu pilti tešlą, aplink platųjį formos galą, šiek tiek krestelti, kad per apačioje esančią skylutę išbėgtų likutis tešlos ir panardinti į aliejų, plačiuoju galu, kilstelėti į viršų, kad iškristų kotelis ir pabaigti kepti iki norimo rudumo ir traškumo.Kai aliejus įkaista, vėliau kepant reikia prisukti temp., kad kaistų labai nedaug, žodžiu pasireguliuoti aliejaus karštį, jei keps ilgokai, truputį padidinti, jei labai greit, nespėsit traukti, primažinti.Smagaus kepimo:))
Dar vienas receptukas, kuris man irgi patiko laabai:
- 120gr.pieno
- 1kiaušinis
- 70gr.ryžių miltų
- 50gr kvietinių miltų
- šaukštelis cukraus
- žiupsnis druskos
- citrinų esencijos 5-6 lašiukai
- aliejaus kepimui
- cukros pudros barstymui
27 komentarai:
Nerealiai nuostabu:)
Paaiškink man, baltai varnai, kam ta degtinėlė ( spiritas)?
Atrodo labai labai fainai, gaila tik, kad aš tokios formelės neturiu, nieko nelaukčiau ir prisikepčiau...
degtinė naudojama tam, kad tiek daug aliejaus sausainiai virdami neprisigertų. Aš dedu šaukštą degtinės į žagarėlius, spurgas pvz., viską kas iš tešlos ir verda aliejuje :)
Odeta, AČIŪ!
Kristina, ten, kur aliejuje verda miltiniai visokie, aš įpilu truputį alkocholio, kad kartais nesugalvotų prisigerti aliejaus, juk kepant ji vistiek išgaruoja, nors aišku nebūtinai.
O formelių atrodo, kad galima kažkur užsisakyti, jų visokių yra, bet va man voveruškos kažkaip labiausiai prie dūšios:))
Justy, būtent dėl to ir aš pilu, tik kiekis aišku priklauso nuo to, kiek tos tešlos:)
Nu be zodziu! kiek prisiminimu! tikriausiai pries ko9ki simta metu tokias voveruskas kepdavom! sita irasa pasiskaiciusi jauciuosi taip, lyg buciau pakeliavus laike! didelis didelis aciu!
oj kaip noreciau! prisiminiau vaikyste! ♥
Ačiū merginos, joo..laikas nesustabdomai bėga, kartais taip smagu sugryžti ten, iš kur išėjai, prisiliesti prie to, kas atrodo senai nieko nebedomina, smagu, kad atsiranda bendraminčių...
viską atiduočiau, jei tik kas tokių pasiūlytų!!!!!!! Nesu valgius iki šiol, nu bet jau atrodo tai nerealiai gražiai ir skaaaaaniai ...OMG seilės bėga.........
Taip jau viską ir atiduotum?:DD
Nu tai reiks kokią siuntą suorganizuoti, jei nesi valgiusi:))
Žinok sunku su tom voveruškom, labai jau greit valgosi, nėra stabdžių:)Ačiū!
Kokios grazios voveruskos ir taip primena jaunyste, kai baliuose butinai turejo buti :) Prisimenu, kad dar budavo geliu formos. Oi, mielai pagriebciau is lekstes... Gaila, kad nera tokiu formeliu pirkti :(
Jooo, turbūt nebūdavo vestuvių, kad nebūtų panašių voveruškų:)
O formelių galima užsisakyti čia:
http://seija-keptuves.blogspot.com/
Ar galima būtų pamatyti, kaip atrodo tos formlės, voveruškoms kepti?
čia Segebute, pažiūrėk:
http://seija-keptuves.blogspot.com/search/label/Prietaisas%20kepti%20voveru%C5%A1koms
Sveikos:) Gal galit pasidalint ismintim kaip juos iskept tokius grazius ? nes beimant is formos subliuksta ir tokie nelabai prekines isvaizdos gaunasi :) Aciu!
as pirkau formele mugeje,jie duoda receptuka tinklapyje pjaustykles.lt,voverusku nebuvo,as drugeli pirkau.Vakar bandziau ir nieko neisejo-tesla prilimpa prie formeles ir nenukrenta-prikepa ir gramdyk.........vos neverkiau,o tikrai taip vaikyste prisiminusi,sakiau vaikams iskepsiu....bandysiu pagal situs recepciukus,bet gal patarima koki gauciau-ar ten tesloj problema(per skysta gal???) ar as formele per mazai ikaitinau??? aciu:)!
Kepu kepu, negaliu įsivaizduoti, kaip jie gali subliukšti, gal miltų mažoka, arba pabandykit vietoj kiaušinio dėti tik trynius, turėtų gautis trapesni.Ir šiek tiek padidinkite temp. aliejaus, kad iškritus iš formelės, ji šiek tiek apskrustų.
-----------------
Anonimiškas, nusipirkus naują formelę reikėtų labai gerai pavirinti aliejuje, jei prikepa, tai tik per šalta gali būti formelė, reiktų stengtis dirbti labai greitai, ištraukus gerai įkaitintą formą, staiga pilti aplink ją tešlą, krestelėti ir nieko nelaukiant, kišti į verdantį aliejų, jei tešla normalaus tirštumo ir norm. temperatūra formelės bei aliejaus, ji tiesiog pati atšoksta nuo formelės, arba, jei kur užkliūva, aš tiesiog pagaliuku išstumiu voverušką į aliejų ir dabaigiu kepti iki rusvumo.
pasakykit ka as darau ne taip. kai iskepu(pas mane kita forma), gaunasi minksti kaip blynai. ir kodel kai panardinu i tesla neina kita karta perkelti i alieju jis pasilieka tesloje
Ačiū už receptuka.... Voveruskos gaunasi nuostabios...:) aš dariau pagal pirmąjį receptuka...Prisiminiau vaikyste... :) esu kepus pagal kelis receptus, bet šitas pats pats paciausias...:)))) ačiū... xxx
Smagumas kad patiko:)
Asta, nelabai supratau klausimo, kas pasilieka tešloje?
Vakar kepiau - gavosi viskas FANTASTIC!!!Dėkui už receptuką.
Smagu, kad gerai pavyksta:)
sveiki,labai noreciau voverusku formos,nezinau kur ju galima nusipirkti?gal kas zinote kur ju buna? labai aciu .
Labas, paskaitykit pora komentarų aukščiau:)
aciu, puikiai viskas pavyko !!!
Prašau:)
Rašyti komentarą