2010 m. lapkričio 25 d., ketvirtadienis

Balandėliai

  • faršo
  • kopūsto
  • morkos
  • svogūno
  • poro
  • pomidorų padažo
  • miltų
  • kiaušinis
  • sviesto
  • ryžių
  • grietinės
  • pipirų, lapelių, druskos
Įdarui dėjau kiaulienos ir jautienos mėsą lygiomis dalimis(sumaliau), kiaušinį, svieste kepintą svogūną, virtų ryžių trečdalį, lyginant su faršu, pipirų, druskos.Viską suminkyti.Kopūstą apvirti, nuimti lapus po vieną ir susukti, įdėjus įdaro.Sudėti į skardą, ar kepimo indą, įbarstyti morkų, poro, svogūno, apačioje balandėlių galima sudėti kopūsto lapus, jei lieka.Įpilti sultinio kad visai neapsemtų balandėlių ir troškinti orkaitėje apie pusvalandį, paskui ištraukti, užpilti padažu ir dar pakepti apie 15 min. Padažui į indą dėti miltų,( priklausomai nuo likusio sultinio aplink balandėlius) stiklinei sultinio porą šaukštelių, grietinės pora šaukštų, pomidorų padažo pora šaukštų ir viską išplakus supilti ant balandėlių.


Komentarų nėra: