2010 m. lapkričio 24 d., trečiadienis

Tortas mandarinas

Biskvitui:
150 gr.cukraus
2 pak. vanilino
150gr. sviesto(dėjau saulutę)
6 kiaušinių tryniai
185 gr.miltų
šaukštelis kepimo miltelių
5 lašai sviesto skonio kvapų.

Sviestą palaikyti šiltai, kol eis išsukti, dėti trynius, sukti, cukrų, vanilę, vėl sukti iki purumo, išsijotus miltus, kep. miltelius. druskos šiek tiek, gerai išmaišyti.Į tortinę man gaunasi apie 220gr. masės vienam biskvitui.Gaunasi trys biskvitai,kepti po vieną būtina (nes neperpjausit niekaip)ant kepimo popieriaus, ištepto riebalais, kol švelniai pagels, apie 13min.190l tem., neperkepti!(masė tiršta, skleidžiama šaukštu)
Pertepimui:
Grietinėles 36%800gr. išplakti su dviem pakeliais tirštiklio(būtina) ir 4 šauksteliais cukraus pudros.Pertepti ataušusius biskvitus, į tarpus glaudžiai sudėliojant nuvarvintus mandarinus(sudėti ant rankšluostinio popieriaus) ant viršaus vėl grietinėlės, vėl biskvitą ir antrą karta pakartoti ta patį(mandarinų reikia tris indelius)..Ant viršutinio biskvito sudėti išplaktus 2 kiaušinio baltymus iki standumo,  su 150gr. cukraus ir sumaišyti su 150 gr. migdolų riešutų (pjaustytų riesutų)(dalį baltymų galima atsidėti papuošimui).Šonus rekomenduotina irgi pjaustytais riešutais apipavidalinti.Jokiu būdu nelaistyti biskvitų, kepti 22-23cm.tortinėje.
Jokio vargo, greit pagaminamas, tikrai labai skanus tortas, receptą parsivežiau iš Vokietijos.





6 komentarai:

aguonele rašė...

Vienas skaniausiu tortu! jau ne karta bandytas.
Puiku,kad sumetei savo visus receptukus :) kai toks virtuves guru dalinas idejomis tai tik dziaugtis telieka ♥

srove rašė...

Ačiu,Aguonėle, tikrai geras tortikas.Na, o dėl guru:), tai geriau patylėsiu, jau kiek man iš tavęs mokintis,tai ogo!Nuostabi tavo svetainė, nuostabūs patiekalai, nuostabios foto!

aguonele rašė...

Eik jau eik :DDD tau tikrai nera ko is manes mokinti, as tiek nemoku...nei gaminti o apie patiekalo pateikima nekalbu. Ir parasau su manimi nesigincyti! Uzpyksiu :) Priimk kaip didziausia komplimenta nes esi nusipelnus dar daugiau ju!

srove rašė...

Gerai nesiginčinu:),jei jau žadi pykti:) džiaugiuos, kad kartais užbėgi, nors čia nieko naujo, viskas matyta, reiktų pyragus surankioti geresnius, bet aptingau jau matyt.

Anonimiškas rašė...

silpna pasidare ziurint neisivaizduoju kiek reikia iskept tortu kol pagaliau pasieki toki lygi nerealei pvydziu :)

srove rašė...

Visai nedaug:)tik kelis:)Ačiū!!!