2011 m. lapkričio 21 d., pirmadienis

Stiklainiuose keptos vištienos šlaunelės

  • 3,5~4kg.vištienos šlaunelių(arba 10stambesnių šlaunelių)
  • 1galvutė česnako
  • 5~6lapeliai
  • 35gr.druskos rupios(kas nemėgstat sūriau, galima dėti mažiau)
  • kvepiančių, karčių ir įv.pipirų žirneliais, apelsininių pipirų žiupsnis
  • pusė stiklinė vandens
Iš šlaunelių išimti kaulus, mėsą labai smulkiai nesmulkinti, į 5-6dalis šlaunelę.Sudėti į didesnį dubenį, nuplauti,  pamerkti į šaltą vandenį bent valandai, nusausinti, sudėti visus išvardintus ingriedijentus(česnaką susmulkinti, ne sutraiškyti) viską gerai išmaišyti, pridengti kokia lėkštute ir išnešti kažkur šaltai iki rytojaus.Kitą dieną vėl pamaišius, sudėti į norimos talpos slovikėlius, iš tokio kiekio išeis ~8pusl.Labai pilnus neprigrūsti, per nykščio storumą palikti nuo viršaus tuščius.Dėti į šaltą orkaitę, nustatyti ~190temp.ir kepti ~1,20min., kol pradeda rausti šlaunelių viršus, tada uždėti dangtelius, dar pakaitinti 5 min. ir ištraukus, neatidarant  užsukti.Sušąla labai puikūs drebučiai, tinka kelionėms, svečiams vaišinti, aišku ir savęs nepamirštant:)


23 komentarai:

Ilona rašė...

Nuostabi ideja! aciuu, kaip tik vakar maciau akcija slaunelem :D Pries kelias dienas lasisos konservu prisidariau,geris taip pat..

srove rašė...

Prašom, tik kad jau čia ne idėja turbūt:)nes nežinau jau kiek metų taip kepu, manau, kad daug kas taip daro, kam aktualu turėti atsargų:)Lašiša irgi skanumynas, tik dabar, kai buvo akcija, pirkau ir žalią sūdžiau:)

Vilma rašė...

As maniau, kad toki dalyka galima pasidaryt, tik turint specialu puoda :). Butinai pameginsiu sita varianta :). Tik norejau paklaust,o galima ir su kitokia mesyte sitaip daryt ?

srove rašė...

Autoklave šiek tiek kitaip gaunasi, bet neblogai ir šitaip:)
Galima su visokia mėsa daryti, tik jei jautiena senesnio gyvulio, tai labai jau ilgai reiktų žaisti, kepti ilgai ir nuobodžiai, dar papildant karšto skysčio vis, o kiauliena, jei parduotuvinė, tai greit iškepa.

Vilma rašė...

dar pamirsau paklasut, o jau kai padarai, reikia saldytuve laikyt ar galima ir rusy :)? ir aciu uz atsakymus ir recepta :)

srove rašė...

Jei rūsys vėsus, tai drąsiai galima laikyti ir jame, nes ir nelabai vėsioje patalpoje teko laikyti mėnesį laiko ir nieko neatsitiko, taip kad rūsyje vėsiame bent mėnesį tai tikrai laikys, aišku jei sandariai uždaryta, o šaldytuve, tai ir kelis mėn. laikys.Prašom, smagu, kad galiu kažkuo pasitarnauti:)

oditele rašė...

ne kartą teko matyti panašių receptų, bet jie iš tiesų puikiai atrodo..ačiū už priminimą ;)

srove rašė...

Prašau:)atrodo neblogai, bet ir skonis sakyčiau neblogas, toks universalus patiekalas, šiek tiek užtrunki, bet paskui gali daug kur naudoti, negaištant laiko, įv. šaltiems užkandžiams, lavašams ruošti ir kt.

jurate rašė...

5-6 lapeliai ko? Gal lauro? Butinai ismeginsiu receptuka, labai gundo :)

aguonele rašė...

Tu Srovele, mano mokytoja ♥ Kaip aš pamenu skonį tokių gėrių, kai seniau mama darydavo. Dabar rupužiūkė aptingo! Bet aš jaučiu Tavo dėka ją nustebinsiu ;) AČIŪ AČIŪ AČIŪ!!!!!!!!

srove rašė...

Eik jau, mokytoja:DD radai:))
O tavo mamukas gal neaptingo, o gal laukia kaip tik, kol tokia aguonele ja pradės stebinti savo šedevrais, įdomu, ar ji mato, ką tu gamini, koks tavo asortimentas iškeptų duonelių ir įv.skaniausių, gražiausių patiekalų?Turbūt ne, pamatytų žado netektų:))

srove rašė...

Jurate, lauro lapeliai.Sėkmės bandymuose ir skanaus:)

Anonimiškas rašė...

Sveiki, norejau paklausti ar slojikelius reikia sudeti i bleka ar tiesiog ant groteliu dedant i orkaite?

srove rašė...

Sudėti į blėkutę, jei kartais išbėgtų skysčio, jei per daug mėsos būtų ir dėti į šaltą skardą, ne įkaitusią.

Anonimiškas rašė...

o kuri vistos dalis yra slaunele, tas visas ketvirtis? ar mesyte naudojat su odele ar ja nuimat? aciu

Anonimiškas rašė...

o sudejus mesa i stiklainius reikia i juos pilti vandens? kur naudojat ta prasyta puse stiklines vandens?

Anonimiškas rašė...

idomu o kaip pries tai paruosti stiklainius, kaitinti reikia, ar uztenka svariai isplauti?

srove rašė...

Visai nėra skirtumo, kokią dalį vištienos naudosit, tinka visokia, aš ir višta visą nukaulinusi dedu ir šlauneles, odeles irgi sudedu.
Dažniausiai iš vakaro dabar ruošiu kokiam nors didesniam dubenėlyje sudedu mėsą, sudedu visus likusius prieskonius, tr. vandenuko ir viską išmaišau ir palieku marinuotis, ryte dar permaišau ir sudedu į slovikėlius.Stiklainių kaitinti tikrai nereikia, juk jie kepa kartu su mėsa orkaitėje ir puikiai pasterizuojasi.

Anonimiškas rašė...

O druskos tiek pakanka? Kaip supratau čia kažkur tai 1 šaukštas?

srove rašė...

Tikrai pakanka, tik šaukštas aš manau, kad mažiau nei 35gr., aš sveriu, nors jei didelis šaukštas ir su dideliu kaupu, tai galėtų būti ir 35gr.

Aurelija rašė...

Aciu uz puiku recepta! siandien pasigaminau ir vistienos ir kiaulienos,labai skanu! super!Isbandysiu ir jusu zuvies konservu recepta! men pabaigoj vykstam su seima slidineti,tad pasilengvinsiu sau gaminima :)

Aurelija rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
srove rašė...

Gero slodinėjimo:)