2010 m. lapkričio 23 d., antradienis

Įdaryta jautienos nugarinė

  • 0,5 jautienos nugarinės
  • 150gr.faršo
  • 2 did. ropiniai svogūnai
  • 150gr.šalto rūkymo šoninės
  • sultinio magi kostilija kubelis
  • 3 skiltelės česnako
  • 3 šaukštai kėdainių tradicinio padžo
  • 100gr. sviesto
  • stiklinė vyšnių vyno
  • nubrauktas šaukštas cukraus
  • sojų padažo
Nugarinę dėti į maišelį, pamušti gerokai, ištepti garstyčiomis plonai.Ant vienos pusės dėti įdarą, kita puse uždengti, užlenkti į apačią kraštus ir aprišti siūlu, kaip gėlę aplink(įdarui pakepti š.r. šoninę ir svoguną, sumaišyti su faršu, įdėti žalią svogūną, viską išminkyti)Suktinius kepti ant sviesto, kol gerai apskrunda.Mėsą dėti i verdantį sultinį, kad ne visai apsemtu, troškinti, tuo tarpu keptuvėje, kur kepė jautiena, pakepti česnakus, svogūną, pilti soją, pomidorų padažą, vyną ir pamaišant pavirti šiek tiek, tada supilti į mėsą ir troškinti, kol nugaruoja skysčio ir sutirštėja.


Komentarų nėra: