2010 m. lapkričio 30 d., antradienis

Saldžiarūgštė jautiena

  • 700gr.jautienos
  • 1didesnė morka
  • 100gr.grietinėlės
  • 1 didesnė morka
  • pusė poro
  • 2 svogūnai
  • 3skiltelės česnako
  • šaukštas cukraus
  • 8 džiovintos slyvos
  • 2 šaukštai balzamiko acto
  • 2šaukštai sojos padažo
  • 3šaukšteliai paprikos miltelių
  • pipirų, druskos, lapelių, al. aliejaus
Keptuvę patepam al.aliejumi, įkaitinam gerai dedam didesniais gabaliukais supjaustytą jautieną ir apkepam ant stiprios ugnies.Puode užvirinam litrą vandens ir sudedam apkeptą jautieną.Į keptuvę, kur kepė mėsa dedam svogūnus pjaustytus, porą, kepam, vėliau pabarstom cukrumi, šiek tiek pakepam, pilam soją, actą, išmaišom, supilam į mėsą.Vėl pilam į keptuvę šaukštą aliejaus beriam morkas ir česnakus pjaustytus, pilam į puodą, ten pat sudedam lauro lapus, pipirus, druską, paprikos miltelius, kai užverda supilam grietinėlę.Verdam ant lėtos ugnies, kol beveik išverda vanduo apie 1,30min.

Komentarų nėra: