2013 m. balandžio 11 d., ketvirtadienis

Vilkžuvės konservai pomidorų padaže


  • 2kg.vilkžuvės, ar kitokios mėgiamos žuvies (jau išdarinėtos, be kaulų)
  • 0,5ltr.kėdainių natūralaus pomidorų padažo
  • 120gr.aliejaus
  • šaukštas smulkintų česnakų
  • šaukštas cukraus
  • šaukštelis maltos kalendros
  • 2šaukšteliai druskos
  • pora griežinėlių marinuoto jelapeno pipiro
  • maltų pipirų mišinio 
Iš žuvies išimti kaulus, supjaustyti nesmulkiais gabaliukais, suberti druską, pipirų, apmaišyti ir palikti porai val., arba nakčiai šaldytuve.Į keptuvę pilti aliejų ir gerai įkaitinti, suberti česnakus, smulkiai kapotus, kalendrą ir smulkintą jelapeno pipirą ir kepti, kol česnakai šiek tiek parus, tada supilti pom. padažą, cukrų ir maišant pakaitinti porą minučių.Pasiruošti 5-6 pusės ltr.stiklainius, į juos pilti po porą šaukštų padažo, dėti sluoksnelį žuvies(prieš tai truputį paspaudus nusunkti išsiskyrusį vandenį) vėl padažo ir t.t, kol pridėsit indelius (iki pat viršaus nereikia, nes verdant gali pasitaškyti).Ant viršaus uždėti dangtelius ir dėti į šaltą orkaitę 1val.15-20min. nustačius 170l.temp.Ištraukus greit sandariai užsukti.Puikus daiktas keliaujantiems, ar ruošiantis į gamtą, sutikti pagaliau artėjančio pavasario:)



Komentarų nėra: