2010 m. lapkričio 25 d., ketvirtadienis

Karpis, rūgštynių padaže

  • karpio
  • saujos rūgštynių
  • svogūno
  • grietinėlės
  • sviesto truputis
  • prieskonių žuviai
  • pusės šaukštelio cukraus
  • aliejaus
  • miltų
Karpį nuskusti, nukaulinti, pabarstyti saudos žaliais prieskoniais žuviai.Apvolioti i miltus, kepti alyvuogių aliejuje.Padažui nedid.svoguną smulkiai supjaustyti ir pakepinti 50gr.sviesto.Susimalti, ar sublenderiuoti gerą saują rugštynių, supilti i puoduką, įpilti 150gr. grietinėlės,
 įdėti truputį druskos ir ant šaukšto galo cukraus, išmaišyti ir supilti į sviestą su svogūnais ir pamažu kaitinti, kol užvirs.Rūgštynės tiktų tik šviežios, nes tik su tokiomis padažas yra tikrai skanus.
Kitam paveikslėlyje paprastai keptas karpis, voliotas miltuose ir keptas aliejuje.



Komentarų nėra: