2011 m. rugpjūčio 7 d., sekmadienis

Lietuvių totorių čeburėkai

Tešlai:
250ml.vandens
20gr.saulėgrąžų aliejaus
10gr.druskos
kiaušinis
80gr.miltų plikiniui
15ml.degtinės
480gr.miltų 550D
Įdarui:
300gr, rieb.kiaulienos
200gr.jautienos
250gr.svogūnų
10gr.česnako
150gr.kefyro
druskos, pipirų, mairūno
Vandenį užvirinti kartu su aliejumi, druska, kai užvirs supilti plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, kai atauš mušti kiaušinį, išmaišyti, supilti degtinę(aš pyliau 3 šaukštus), suberti likusius miltus ir labai gerai išminkyti(apie 15min).Įdėti į plėvelę maistinę, padėti į šaldytuvą val.laiko.Išėmus perminkyti ir tešlos imti 84 gr., plonai plonai iškočioti, dėti įdarą, užsandarinti kraštus, užspaudžiant pirštais ir šakute.
Įdarui galima smulkiai supjaustyti mėsas, aš maliau, supjaustyti svogūnus smulkiai, česnakus, sudėti likusius ingr..Kepti labai gerai įkaitintame aliejuje, pavartant, jei kepsite keptuvėje, reikia, kad aliejus vos apsemtų čeburėkus, kai įdėsit su didesniu šaukštu reiktų iškart užpilt aliejaus, jei aliejus neapsemtų jų.Kepti, kol gražiai apskrus.Tikrai, kad totoriai mokėjo juos kepti:))
Šaltiniswww.zebra.lt



19 komentarų:

Neringa rašė...

Smagu, kad sugrizai!!!! ir dar su tokiu receptu! M.... kaip noreciau!

Silciausi linkejimai ir tikiuosi nedingsi ;)

srove rašė...

Ačiū Neringiukai už linkėjimus, tau taip pat, o su tuo dingimu, tai nežinau, kaip išeis:))

Keila rašė...

Aleliuja - gyva ir sveika:) dabar galiu drąsiai važiuoti gimdyti, bet iki to reikia spėti šiuso gražuolius išsikepti. Daugiau taip ilgai nedink:))

srove rašė...

Vai vai vai, vaikeliuką turėsi, koks džiaugsmelis laukia, tai tik parašyk, kai turėsi, norėsiu ir aš pasidžiaugti:))Ir neprisivalgyk čeburėkų per daug:))

Neringa rašė...

Aciu, sroviuk :)

neisivaziduoji kaip noriu cebureku, net farso nusipirkau, tik nera laiko kada pasigaminti :( gal ryt....

Keila, neisdildomu akimirku susitinkant su savo dziaugsmeliu!

srove rašė...

Tai čia ilgai netrunki, valandą sugaišti, tik kad tos tešlos atidėjimas šaldytuvan dar valandą užtrunka, tai gal statai jau ką, kad laiko stoka, lyg žadėjai?

Neringa rašė...

statyti tai statau, bet kokia Tavo atmintis!!!!!!!!!!!!

beja, siandien pasigaminau, ilgai neiskenciau :D jie nuostabus!!!! ACIU, Brangioji ♥!!!!!!!!!

srove rašė...

Na ir gerai, kad patiko, smagu, o dėl atminties, tai kartais jau puola sklerozė:DD

Fausta rašė...

Norėjau padėkot už puikų receptą, čeburėkai gavosi tobuli. Receptą, pagal kurį gamindavau anksčiau, dedu į šoną :)

srove rašė...

Niu tai labai smagu, kai viskas gaunasi gerai, man jie irgi labai skanūs išėjo, sėkmės kulinariniuose labirintuose:))

Keila rašė...

Pranešu naujiena Srove iš savo varpinės. Rugpjūčio 16 g. gimė mano būsima pagalbininkė Milana;)

srove rašė...

Sveikinu, sveikinu, sveikinu!!!Aukit stiprios ir laimingos, kaip smagu, koks džiaugsmelis:)))
Norejau parašyti pas tave komentarą, tačiau vėl nebegaliu, kai kur leidžia, o kai kur ne, nieko nebesuprantu:((

Keila rašė...

Sveika, ačiū labai:) Aha, kažkas pasidarė, nes man pačiai neleidžia prie savęs prisijungti, meta kaip klaidą.

Lina rašė...

Isties labai skanus ceburekai :) Labai aciu uz receptuka :)

srove rašė...

Prašom:)

rencyte20 rašė...

Tobuli ir daugiau nera ka pridurti :)

srove rašė...

Smagu, kad patiko:)

Renata Pašukienė rašė...

pagal si recepta ceburekus gamina musu seimos draugai. isties ispudingai skanu ;-) bandysiu ir as siandien, nes seinyna jau nekantrauja :-D

srove rašė...

Tikuos skaniai pavalgėte:))