2010 m. lapkričio 21 d., sekmadienis

Vištienos šlaunelė, su gardžiu įdaru

  • 3 šlaunelės
  • ketvirtis jautienos širdies
  • trečdalis nedid. cukinijos
  • 100gr. sviesto
  • svogūnas
  • 2 kiaušiniai
  • džiuvėsėliai
  • prieskoniai
Šlauneles nukaulinti, nulupti odą(vienos šlaunelės mėsą padalinti i du gabalus, bet pjauti taip, kad eitu suvynioti i juos įdarą), išmušti, pabarstyti prieskoniais.Jautienos širdį išvirti (greičiau bus greitpuodį) smulkiai sumalti.
Ant sviesto pakepinti svogūną, vėliau įtarkuoti cukiniją ir vėl kepti, kai viskas gražiai apkeps, viską supilti i sumaltą širdį, įdėti prieskonių ir išminkyti, sviesto reiktų negailėti, nes širdis tai sausoka buna.Įdarą dėti į šlaunelių mėsą ir suvynioti, ar sulankstyti, kaip išeina.Tuomet mirkyti į kiaušinių plakinį ir džiuvėsėlius(galima du kart) ir kepti keptuvėje, ant aliejaus, pavartant ant nedidelės ugnies.Tikrai  labai skanus kepsnys ir įdaras.

Komentarų nėra: