700gr.paprikos saldžios
1,5kg.pomidorų
1,5kg.cukinijos
1kg.apvirtų morkų
2kg.svogūnų
2šaukštai druskos(su nedid.kaupeliu)
6šaukštai cukraus(ir dar vienas į pom. padažą)
1stiklinė pomidorų padažo, geriau kėdainių su svogūnais
1-2marinuoti čili pipirai(jei aštriau nemėgstat dėkit vieną)
galvutė nedid.cesnako
Pirmiausia aš apverdu morkas, kad būtų beveik minkštos, paskui supjaustau riekutėmis, metu į virimui skirtą puodą, dedu supjaustytus pomidorus(žieveles nulupu, nuplikinu) supjaustytą cukiniją ir papriką, gerai nuplikytą verdančiu vandeniu(kas nemėgsta paprikos, šitą kiekį galima pakeisti tarkuotais obuoliais, be žievelių.Svogūnus kepu keptuvėje(jei turit didelę tilps iš karto, jei ne kepti per du kartus, sunaudojant abiems kartams stiklinę aliejaus.Kepti apie 10min., suversti į puodą prie kitų daržovių, jau galima virti, pamaišant.Kol daržovės verda į keptuvę pilti ~100gr.aliejaus, palaukti, kol įkais, tada sudėti supjaustytą čili ir minutėlę pakepti, suberti ten pat cesnakus, vėl šiek tiek kepti, galiausiai supilti pomidorų padažą, cukrų ir šiek tiek patroškinti, kai daržovės puode pavirs apie 15min., supilti keptuvės turinį ir troškinti pamaišant kol sutirštės, nepamirštam pradžioj troškinimo cukraus ir druskos įdėti, krečiam mišrainę į paruoštus slovikėlius ir sandariai uždarom(aš dėl viso pikto pakaitinu slovikėlius ir dangtelius orkaitėje, prieš dedant mišrainę)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą