- šlaunelių
- šoninės juostelių
- bulvių
- česnakų, pipirų, druskos
- acto
- cukraus
- aliejaus
Iš šlaunelių išimti kauliukus ir nulupti odą.Šoninę susipjaustyti plonai ir maždaug sprindžio ilgio.Ją pabarstyti druska, pipirais, užpjaustyti česnako, ant viršaus iškloti nestorai šlaunelės mėsos ir susukti, kaip vyniotinį, persmeigti pagaliuku, tą pati atlikti su likusia šonine ir šlaunelėmis.Į skardą supjaustyti bulves, perpjautas į keturias dalis, užpilti al. aliejaus, druskos, pipirų, kmynų, apvolioti.Palaikius šiek tiek, įpilti pusę stiklinės vandens ir kepti orkaitėje 200temp., kol šoninė paraus.
Padažui įsipilti pusę stiklinės virinto šilto vandens, dėti šaukštelį cukraus, tris šaukštelius acto 9% ,pipirų, 2 skilteles susmulkinto česnako, ant šaukšto galiuko druskos.Šiuo padažu aplaistyti iškepusius kepsnius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą