2010 m. lapkričio 21 d., sekmadienis

Jautienos suktinukai su šonine ir raugintais agurkais

  • 600gr. jautienos išpjovos(tiks ir kumpis)
  • 300gr.kiaulienos šoninės
  • 2 rauginti agurkai
  • svogūnas
  • garstyčių pora šaukštelių
  • pusė puodelio raudono sauso vyno
  • 2šaukštai sojos padažo
  • 2 šaukštai vorčesterio padažo
  • cukraus nubrauktas šaukštas
  • 2 šaukštai pomidorų padažo
  • 2 skiltelės česnako
  • sviesto kepimui
  • aliejaus
  • prieskonių
Mėsą plonai pamušti, ištepti plonai garstyčiomis, sumaišytomis su aliejumi. Įdarui supjaustyti kubeliais šoninę, svogūną smulkiai, įdėti druskos, pipirų.Ant mėsos dėti įdaro, šalia pailgą gabalėlį agurko ir susukti suktinuką, apvynioti siūlu.Dėti į keptuvę sviestą ir kepti suktinukus, kol  gražiai apkeps, tada nuvynioti siūlus, pilti vandens, kad apsemtų, supilti vyną, leisti troškintis,  kai skysčio liks visai mažai, dėti česnakus, sojos p., vorčesterio p., pomidorų padažą, cukrų ir ant lėtos ugnies dar šiek tiek patroškinti.Išjungus palaikyti uždengtą 10min., po to skanauti.







Komentarų nėra: