- varškės
- pieno
- virtų bulvių
- virtų morkų
- miltų
- nedid.kiaušinukas
Ne pirmą kartą virtinukuose prisiglaudžia virtų morkų likutis, kurį geriausia sublenderiuoti.Bulvių košės tada reiktų du kart daugiau, nei morkų, trupučio druskos, kiaušinio ir miltų tiek, kad išsiminkytų minkšta, nelipni, puri masė, tada iškočioti, kažkuo išspausti rutuliukus, gal didesniu puodeliu, gal gilesne lėkštute, žiurint, kokio dydžio darysit virtinukus, ir įdėjus įdarą, suformuoti virtinukus.Įdarui aš beveik visada naudoju perplikytą varškę, jei ji parduotuvinė, tuomet varškė buna standi, nebiri ir saldi.Apie 300gr. varškei, užvirinu pusę litro pieno ir sumetu varškę, palaikau, kol išsiskiria išrūgos, nukošiu, atvėsinu, dedu kiaušinuką, suminkau, kartais peletrūno įmetu ir įdaras paruoštas.Belieka dėti į verdantį vandenį ir kelias minutes pavirti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą