2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

Guliašova

  • kiaulienos mentės 400gr.
  • morkos 130gr.
  • saldž. paprikos 170gr.
  • poro 30gr.
  • marinuoto agurko 100gr.
  • svogūnai 2
  • bulvės 4 vidutinės
  • marinuoto aštraus pipiro nedid. puselė(jei mėgstat aštriau, galit visą dėti)
  • kmynų žiupsnelis
  • česnako 2 didesnės skiltelės
  • tiršto pomidorų padažo 3 šaukštai
  • paprikos miltelių 2 šaukšteliai
  • cukraus šaukštelis
  • garstyčių šaukštelis
  • miltų 2 šaukštai
  • sojos padažo šaukštas
  • penkių pipirų mišinio, lauro lapelių 2, druskos, al. aliejaus.
  • vandens 1200ml.
Mėsą apkepti nedideliame kiekyje aliejaus, kai parus, supjaustyti vieną skiltelę česnako, suberti pusę supjaustytų svogūnų, viską gerokai apkepti, supilti į verdantį vandenį, pridengti ir troškinti 20min., paskui sudėti morkas, lik. svogūnus, česnaką, porus, lapelius, pipirus, druską, sojos padažą, garstyčias, cukrų, paprikos miltelius, paprikas ir būtinai nepamiršti aštriojo marinuoto pipiro, dar troškinti 10min., po to sudėti agurkus, pom. padažą ir 15min. troškinti pridengus, vėliau nusisemti samtuką skysčio, praaušinti, dėti miltus, išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir maišant supilti į puodą, palaukti, kol užvirs gerai, paskui uždengti dangtį, išjungti ugnį, užmesti kokį storą audeklą ant viršaus ir 15min.laukti.Tuo tarpu susipjaustyti bulves kubeliais, sudėti į kiaurasamtį, nuplauti po šaltu vandeniu, nuvarvinti, dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepti, kol paraus, sudėti ant pop. rankšluosčio, kad nusausintų aliejų.Pilti guliašovos į lėkštę, užberti keptų bulvių, galima grietinės.


4 komentarai:

Edita rašė...

ačiū už receptą, vakar išbandžiau, nereliai skaniai gavosi :)

srove rašė...

Prašau:)gera skaityti:)

Anonimiškas rašė...

aš ir išbandžiau šią sriubą,super.Ačiū už receptą.

srove rašė...

Prašau:)