Nežinau kam lenktis, ar tai prancūzų konditeriams, ar turkų, nes sako kad iki šių dienų dar vyksta debatai, kad neva prancūzai pasisavino turkų šitas bandeles ir pavadino jas kruasanais, na, o jei pavadinimas jų, reiškias ir bandelės jų:)O dėkoti tikrai yra už ką, nes tas švelnus traškesys, o kartu ir pūko lengvumas atperka šiokį tokį pasitrainiojimą virtuvėje.Kaip sugebėjau išsiversti receptą, taip ir rašau, gal ir ne taip ką dariau,bet tik kad taip visada išeitų, tai būčiau visai laiminga:)
Uždengiau popieriumi ir į šaldytuvą padėjau~40min.laiko.Ėmiau sviesto kaladėlę ir kočėlu pamušiau į plotį ir ilgį (prieš tai reikia pasibarstyti miltų, kad jis neprikibtų prie paviršiaus darbinio)Šiek tiek paplonintą sviestą dėti ant sviestinio popieriaus, kurį reiktų susilenkti pagal iškočiotos masės plotį ir pusė ilgio.Pažiūrėkit video, jei neaišku.Kai sviestas bus paruoštas ir iškočiotas popieriuje, jį galima dar trumpam įkišti į šaldytuvą, kad būtų standesnis ir geriau atliptų nuo popieriaus.Tokį sviestą dėti ant iškočioto blyno, galus užlenkti ant sviesto ir vėl padaužyti kočėlu ir iškočioti, siūle prieš save išilgai.
Dabar abu galus užlenkti ir padaužyti vėl kočėlu.
Iškočiojam vėl į ilgį, šiek tiek tik į plotį(ilgis, tai pagal siūlę).Dabar užlenkiam vieną galą ilgesnį, kitą trumpesnį ir dar kartą lenkiam perpus
.Dedam į šaldytuvą, aš palikau valandai laiko.(pridengti)Išėmę iš šaldytuvo padaužom vėl kočėlu, svarbu visada nuo vidurio pradėti, kad sviestas tolygiai skirtūsi.Vėl kočiojam ir dabar lankstom į tris dalis.
Vėl kočiojam ir dabar jau darom ragelius.Iškočiojam plonai ir atpjovę juostą tešlos, pjaustom trikampėliais, plačiajame gale darom įpjovą ir sukam ragelius nuo įpjovos į išorines puses.Pridengiam ir padedam šiltai kilti, kol gražiai pasipučiaPatepam kiaušinio plakiniu.Tuomet kišam į gerai įkaitintą orkaitę 200temp. pradžioj, paskui šiek tiek prisukam(iki180),Kepti, kol tampa gražiai raudoni.Taškas.:)Galima valgyti:)
- miltų, prasijojau-500gr.
- cukraus pudros-70gr.(taip pat sijota)
- druskos 10gr.
- mielių šv.-20gr.
- sviesto kambario temperatūros-50gr.
- pieno, ar vandens 240gr.(pyliau perpus abiejų)
- gero sviesto 200gr.(sluoksniavimui, ne į tešlą)
- jei norit įdaro, tai galima dėti ką tik norit:)
Uždengiau popieriumi ir į šaldytuvą padėjau~40min.laiko.Ėmiau sviesto kaladėlę ir kočėlu pamušiau į plotį ir ilgį (prieš tai reikia pasibarstyti miltų, kad jis neprikibtų prie paviršiaus darbinio)Šiek tiek paplonintą sviestą dėti ant sviestinio popieriaus, kurį reiktų susilenkti pagal iškočiotos masės plotį ir pusė ilgio.Pažiūrėkit video, jei neaišku.Kai sviestas bus paruoštas ir iškočiotas popieriuje, jį galima dar trumpam įkišti į šaldytuvą, kad būtų standesnis ir geriau atliptų nuo popieriaus.Tokį sviestą dėti ant iškočioto blyno, galus užlenkti ant sviesto ir vėl padaužyti kočėlu ir iškočioti, siūle prieš save išilgai.
Dabar abu galus užlenkti ir padaužyti vėl kočėlu.
Iškočiojam vėl į ilgį, šiek tiek tik į plotį(ilgis, tai pagal siūlę).Dabar užlenkiam vieną galą ilgesnį, kitą trumpesnį ir dar kartą lenkiam perpus
.Dedam į šaldytuvą, aš palikau valandai laiko.(pridengti)Išėmę iš šaldytuvo padaužom vėl kočėlu, svarbu visada nuo vidurio pradėti, kad sviestas tolygiai skirtūsi.Vėl kočiojam ir dabar lankstom į tris dalis.
Vėl kočiojam ir dabar jau darom ragelius.Iškočiojam plonai ir atpjovę juostą tešlos, pjaustom trikampėliais, plačiajame gale darom įpjovą ir sukam ragelius nuo įpjovos į išorines puses.Pridengiam ir padedam šiltai kilti, kol gražiai pasipučiaPatepam kiaušinio plakiniu.Tuomet kišam į gerai įkaitintą orkaitę 200temp. pradžioj, paskui šiek tiek prisukam(iki180),Kepti, kol tampa gražiai raudoni.Taškas.:)Galima valgyti:)
Šaltinis:
http://www.youtube.com/watch?v=Mb8L82HFoRk&feature=related
14 komentarų:
Na šaunuolė gi tu! Noriu ir aš juos bandyti, bet vis laiko pristinga - reikia likti vienai namuose, kad tokiais kepiniais užsiimti :)
Ačiū!!
Kaip tik geriau, kuomet namie dar kas yra, tai ir paminkyti ir pakočioti yra kam:)
Tik ne tuomet, kai tas kažkas zyzia, kad daug dujų sunaudoju :D
AAAAA, dabar supratau, bet čia galėtum paaiškinti, kad laaabai greit iškepa ir sunaudojimas dujų, ar elektros tik minimalus:)bet jei nori prisikabinti, juk visada ir prisikabina:))
Tikrai šaunuolė! Aš jau seniai noriu jų išsikepti, bet kaip ir Indrei reiktų likti namie vienai, nes mano padėjėjas tikrai dar minkyti ir kočioti nemoka, tik zyzti, kad jau einam žaisti :D
Va ir eikit žaisti į virtuvę:))negi mamai gaila miltų guzo, dar kočėlą į rankas, pamatysit, geriausi žaislai bus ir niekas nebezys:))Ačius!
Atrodo fantastikai! Kaip, beje, ir visi kiti patiekalai.
Dėkoju :)
Kas kepa kruasoaus, tai medalius gauti turėtų!!! aš pati jaučiu niekad neišsikepsiu jų, nes man atrodo jog be galo daug laiko užima ir išvis nesugebėsiu.... :( liūdžiu kai tokius vaizdus pamatau ...
Jei kas kepa juos paromis, tai aišku, laiko užima, bet šitie gana skanūs ir laikas tik tas, kol iškočioji pagrinde, o juk pati turi minkymo kombainą, tai tikrai vienas juokas, jau kas kas, bet tu tai tikrai sugebėsi, nors kita vertus pas jus šilti parduodami ir galima nusipirkti, bet man šitie skanesni, pabandyk, pamatysi:))
Hm.. kažkas čia man nesigavo... sakyčiau nekilo pakankamai. gal ilgiau laukti reikėjo jau suformavus... ar jau padarius ragelius ir juos kildinant is ju isbega siek tiek sviesto?
skonis viskas ok, bet noreciau tokiu gražiu kaip jusu :) busiu priversta bandyti vel :D
Suformavus reikia laukti tol, kol pakyla gerokai ir jei kildinot per šiltai, tai galėjo sviestas išbėgti, jis neturėtų bėgti ir man niekas nebėgo, šiaip aš manau, kad tešla šita turėtų būti apdirbama spėriai jei patalpa dar šiltoka, sviestas greit lydosi ir turbūt nėra gerai, jei jis per daug sušyla bedirbant, todėl juk kiti šaldo ilgai pirmą kartą, dėl tų sluoksnių.Svarbu, kad skonis geras buvo, kitą kart išeis dar geriau:)spaudžiu kumštį:)
Jau bręstu šiems geručiams, o pasidarysiu jų daug ir užsišaldysiu, kad būtų kokiems penkiems savaitgaliams :)
Šaunuolė! ;)
Čia visiems savaitgaliams, kad galėtum visus vaišinti:))
Ačiū!
Rašyti komentarą