2011 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Mielinės spurgos

  • trys kiaušinių tryniai
  • 15gr.šviežių mielių
  • 50gr.sviesto
  • pusantro šaukšto cukraus
  • šaukštas seno talino
  • 200gr.pieno
  • 19šaukštų miltų(karališkus dėjau)
  • truputis druskos
Mieles ir cukrų sumaišyti su šiltu pienu, palikti~15min.šiltai.Supilti ištirpintą sviestą, trynius paplaktus, seną taliną, druską-išmaišyti, suberti miltus ir gerai išminkyti.(pagal svorį miltų išeina ~400gr., nes šiandien vėl kepiau, tai pasvėriau, įdėjus 350gr. miltų, geriausia išversti ant miltuoto paviršiaus ir truputį vis pasibarstant minkyti, gaunasi labai minkštutė, elastinga tešla)Palikti valandėlei pakilti, uždengus plėvėle.Iškočioti ~1,5cm.storio lakštą, puodeliu išspausti rutuliukus,(galima viduryje padaryti dar skylutes) padėti ant truputį miltuoto paviršiaus ir leisti pakilti dar ~1,5cm., pridengti plėvele.Įkaitinti aliejų vidutiniškai, kad labai stipriai nevirtų ir dėti kepti spurgas, kol gražiai parausta.Super minkštos, neprisigėrusios aliejaus ir laabai skanios spurgos.

5 komentarai:

Saule rašė...

Labai grazios spurgos, tik man neaisku, kas tas "senas talinas"??

srove rašė...

40%estiškas likeris(VANA TALLINN)kepiniams panašaus tipo suteikia gerą skonį.

Oksana rašė...

Sveiki.Noreciau pagaminti spurgas,bet kazkaip nenaudoju svieziu mieliu,gal galetumet parasyti kiek mazdaug reiketu sausu mieliu deti?

srove rašė...

Labas,
Sausų mielių reikėtų 5,25gr.vietoj 15gr.šviežių, bet kažkaip būtent spurgoms šviežios mielės pasiteisina man geriau, net nežinau kodėl, gal šiaip tik įsitikinimas:))

dzeni rašė...

Tikra teisybe, kad spurgom sviezios mieles tinka geriau.