2011 m. lapkričio 4 d., penktadienis

Pica su grikiais

  • 200gr.papr.miltų
  • 50gr.grikių miltų
  • 7gr.šv.mielių
  • 1šaukštelis druskos
  • 1šaukštas al. aliejaus
  • 160gr.šilto vandens
----------------------------
  • 200gr. jaut. mėsos
  • 3šaukštai smulkintų askaloninių česnakų(dėjau šaukštą paprastų ir gabaliuką smulkinto poro)
  • 1šaukštas aliejaus
  • druskos, pipirų
  • 1 šaukštelis pomidorų pastos(dėjau šaukštą pom. padažo)
  • mairūno, oregano. petražolių
  • nubr. šaukštas miltų
  • ~200gr. vandens (aš pyliau šiek tiek daugiau, nes troškinau ilgiau)
  • 10-15gr. sūrio
Į pusę kiekio šilto vandens ir cukraus mišinio ištirpinti mieles, palaikyti, kol sureaguos.Paskui sudėti likusius ingr. ir užminkyti tešlą(aš trukau 10min.)Padėti uždengus šiltai, kad pakiltų~1val.Padalinti į dvi dalis, jei norite plono paduko ir nelabai išsiputusio ir minkšto, tai galite iškočioti(as tampiau, nes labai gražiai tysta) ir pridengus palaikyti 5 min., po to dėti ingr. ant viršaus ir kepti įk. 200temp.orkaitėje, kol kraštukai truputį pradeda rausti.Įkloti kepimo popierių, pateptą riebalais.Jei norit storesnio ir minkštesnio pado, tai iškočiojus reikėtų palaikyti, kol šiek tiek kilstelės.Man padas labai patiko, jautėsi ir truputį traškesiuko ir minkštimo ir skonis savotiškas, nepabodęs toks.
Mėsą supjaustyti smulkiau(aš pamušau, nes visgi jautiena).Į įkaitintą keptuvę su aliejaus šaukštu, mesti kepti česnakus, neužilgo sudėti jautienos gabalėlius ir kai mėsa pakeis spalvą užberti miltus, pamaišyti, supilti karštą vandenį, sudėti prieskonines žoleles, druską ir troškinti, kol mėsa apminkštės, paskui sudėti pastą ir leisti troškintis, kol mėsa bus minkšta ir nugaruos skystis.Pravėsusią mėsą su padažu sudėti ant picos pado, užbarstyti sūriu, žolelių ir kepti.Receptas 2 nemažoms picoms.
Šaltinis: http://www.kulinarika.net/recepti/12610/kruh/ajdova-pizza/



Komentarų nėra: