2011 m. lapkričio 22 d., antradienis

Pica

Dviems 26-28cm. diametro picoms reikės:
  • 400gr. miltų
  • 200gr.vandens
  • 7gr.sausų mielių
  • arb.šaukštelis cukraus
  • arb.šaukštelis druskos
  • 4-5valg. šaukštai aliejaus
Į šiltą vandenį išmaišyti cukrų, mieles, valg.šaukštą miltų.Leisti pakilti.Į dubenį su miltais, dėti po šaukštą mielių pakilusių, išmaišyti ir po šaukštą įmaišyti aliejų.Tešla turi gautis minkšta, ne kieta, išminkius aptepti aliejumi ir padėti kilti 3 kartus~val.laiko.Kai pakils, gerai išmušti į stalą.Ištampyti į norimų dydžio papločius.
Padažui, sutepti picai:
  • 4šaukštai alyvų aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 2ned. gabaliukai jelapeno pipirų
  • šiek tiek mažiau, nei pusė šaukštelio, maltos kalendros
  • pusė šaukštelio dž.baziliko
  • 3 šaukštai pomidorų tirštesnio padažo
  • šaukštelis cukraus
Aliejų įkaitinti, sudėti susm. česnakus, šiek tiek pakepti, sudėti smulkintą jelapeno pipirą, vėl kepti minutėlę, tada dėti pomidorų padažą, cukrų, kalendrą ir baziliką, maišant intensyviai virti ant lėtos ugnies, kol pasidarys vienalytis~1,5min.Atvėsinti.Padažu sutepti picą.
Viršui:
  • sūrio olandiško~170gr.
  • kumpinės  dešros~150gr.
  • 2 slyviniai pomidorai
  • pusė vid, svogūno, pjaustyto smulkiai
  • dž. prieskonių picai
Ant ištepto padažu pado pabarstyti sūriu, išdėlioti dešrą, pomidorus, pabarstyti svogūnu, truputį vėl sūrio ir prieskonius.Kepti kol krašteliai parausta~200temp.
Pado šaltinis: http://www.passion.ru/faq/s.php/951.htm

2 komentarai:

Mindaugas rašė...

Tokį picos derinuką, darau dažnai, man jis lyg koks klasikinis ;)

Gardžiai atrodo :)

srove rašė...

Dėkui, Mindaugai:)
Man labai skanus tas padažas, kur tepasi ant picos, buvau radusi kazkur, tai dar pagal savo skonį pasikoreagavau, manau skanu su daugeliu picų būtų, nėra ką lyginti patepliojimus su paprastu pomidorų padažu:)