- mėsos sultinio~2ltr.
- perlinių kruopų~1,5 stiklinės
- pievagrybių ~250gr.
- kiaulienos sprandinės~200gr.
- morka vidutinė
- bulvės 2 didesnės
- svogūnai 2
- česnako 2skilt.
- lauro lapų, pipirų gr., druskos
Kruopas pamerkti iš vakaro.Dėti į verd. sultinį, tuo tarpu keptuvėje pakepti šiaudeliais pjaustytą mėsą, kai paraus, supjaustyti svogūną, kepti iki pageltonuos.Keptuvės turinį supilti į verd. kruopas, sutarkuoti morką, supjaustyti svogūną, sudėti prieskonius ir smulkintą česnaką.Pievagrybius pakepti ant sviesto gabalėlio, kol neliks sulčių ir pageltonuos, riebaliukus palikti, grybus sudėti į kruopas.Virti, kol mėsa ir kruopos taps minkšti, tuomet sudėti per smulkią tarką tarkuotas bulves ir maišant intensyviai virti~10min., po to dar uždengus palaikyti 15min.
2 komentarai:
Geras receptukas, bet aš dėčiau geriau miško grybų :) toks būtų tikras lietuviškas patiekaliukas :)
Tai gerai būtų tie miško grybai, bet kad šiemet su jais striuka, tai taupau šventėms:)
Rašyti komentarą