4 kepsniams reikės:
- 500gr.sprandinės
- 8vid.pievagrybių
- 1kiaušnio
- 3-4šaukštų džiuvėsėlių
- 200gr. majonezo
- 120gr.obuolių sulčių(geriau rūgštesnių, nesaldintų)
- 3skiltelių česnako
- druskos, pipirų
- aliejaus pora šaukštų
Mėsą supjaustyti pjausniais, pamušti nelabai plonai.Įtrinti susmulkintais česnakais, druska ir pipirais, palikti pusvalandžiui.Pavolioti išplaktame su šaukštu pieno kiaušinyje, džiuvėsėliuose ir apkepti keptuvėje ant aliejaus tr.trumpai, abi puses.Sudėti į kepimo indą, arba skardelę(svarbu būtų neperdidelė, kad neliktų tuščios vietos).Apdėlioti supjaustytais riekelėmis pievagrybiais(jei jų liks, sudėti į tarpelius tarp kepsnių)Obuolių sultis išmaišyti su majonezu ir apipilti kepsnius.Pašauti į 200temp. įk. orkaitę ir kepti ~50min.
2 komentarai:
Oi priminė Tavo kepsnys vaikystę, tik be šampinjonų. Visi tėvų baliai be tokio kepsnio neapseidavo...o aš kiaulienos taip ir nepamėgau:) LAbai sotus atrodo:)
Tikrai kažką panašaus valgydavom ir per baliuškas, gal tik be obuolių sulčių:))
Sotumo tai užtenka šiam patiekalui, tu visiškai teisi:))
Rašyti komentarą