- bulvių~15vid.
- šaukšto krakmolo
- mėsos ar varškės įdarui
Bulves sutarkuoti su bulviatarke, nuspausti tiek, kad nebutų labai sausa tarkė ir eitų normaliai formuoti cepelinus, pridėti krakmolą, druskos, išminkyti.Į vidų dėti mėgstamą įdarą ir padarius juos dėti į įkaitintą keptuvę, su nedideliu kiekiu aliejaus.Kepti pavartant, kol cepelinai gražiai pagelsta, po to dėti į verdantį vandenį ir virti~20min.(vandens daug nereikia, kad vos vos apsemtų cepelinus)Skoniu man tokie cepelinai primena žemaičių blynų ir cepelinų mišinį:)Kai kam tokie cepelinai patys pačiausi, aš labiau mėgstu su virtomis bulvėmis cepelinus, nors ir šie neblogai valgosi:) ir yra skanūs.
4 komentarai:
Nu dar tokio varijanto negirdejus esu :o Bet gal ir skanu... pati aisku negaminsiu, nes cepelinams dar nesubrendau, bet gal kas pavaisins :)
Gal kas ir pavaišins:DD
Aš nesuprantu, kodėl tu jų negamini, kai jau tikrai senai visokiems patiekalams subrendusi ir dar kaip:)tikriausiai nemėgsti jų:)
Aš kartais darau juos ir su grietinėle kai nedarau padažo su spirgučiais, tai tiesiai į puodą supilu grietnėlę, vandens ir troškinu, gaunasi iškart su padažu:)Durniukus labai mėgstu taip ruoštus, juos apkepu, paskui įmetu svogūną kepti kartu su jais ir sudedu į puodą troškinti, kur jau kunkuliuoja vandens truputis ir grietinėlė.
O tu nebręsk, o gamink:))
As irgi tokio varianto dar negirdejus, o cepelinu kaip uzsimaniauuuuu!
Buvo buvo kažkada supermamoj visokių tų cepų ir orkaitėj keptų, ir keptuvėj, ir troškintų išradingos tos šeimininkės, visko prigalvoja, bus proga išbandyti, jei jau užsimanei, gali porą tokių nulipdyti ir kitus tradicinius daryti, turėsi su kuo palyginti:)
Rašyti komentarą