2010 m. gruodžio 18 d., šeštadienis

Tortas, prie kavos

Šokoladiniam šifoniniam biskvitui:
  • 60gr.kakavos
  • 2nubraukti šaukštai tirpios kavos
  • 175ml.karšto vandens
  • ---------------
  • 5kiaušinių tryniai
  • 180gr.cukraus
  • 125ml.aliejaus
  • ---------------
  • 8kiauš.baltymai
  • 45gr.cukraus
  • ---------------
  • 200gr.miltų
  • 2arb.šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1/4šaukštelio sodos
Kremui:
  • 450gr.grietinėlės 35%
  • 1 indelis rududu
  • 100gr.pieniško šokolado
  • nubr.šaukštas kavos tirpios
  • ---------------
  • 3kiaušinių tryniai
  • pusantros stiklinės pieno 280ml.
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kukurūzų krakmolo 25gr.
  • ----------------
  • 180gr.sviesto gero
  • 70 gr.smulkiai tarkuoto pieniško šokolado
Kakavą, kavą, karštą vandenį gerai išmaišyti, atvėsinti.Kiaušinių trynius mikseriu išsukti su cukrumi iki purumo, palaipsniui supilti aliejų, išmaišyti.Į trynių masę maišant palaipsniui sudėti kakavos masę.Baltymus išplakam iki standumo, su žiupsneliu druskos, paskui supilam 45gr.cukraus ir dar plakam, kol baltymai bus labai standūs.Kepimo miltelius, sodą sumaišyti su miltais ir įsijoti į kakavos, trynių masę, gerai išmaišyti.Į masę sudėti po truputį išplaktus baltymus ir atsargiai maišant iš viršaus į apačią, išmaišyti.Įkepimo formą (25cm.) įtiesti kepimo popierių, pateptą sviestu ir supilti maišinį.Kepti 160l.temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., tikrinti pagaliuku.Biskvitą atvėsinti, palikti 4-5val.
Grietinėlę supilti į puodelį, įdėti nubrauktą šaukštą tirpios kavos ir sulaužytą šokoladą, maišant kaitinti iki užvirimo, sudėti rududų ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, atvėsinti gerai(kuo ilgiau vėsiai stovės, tuo geriau) išplakti mikseriu.
Trynius, pieną, krakmolą išmaišyti puodelyje ir intensyviai maišant kaitinti, kol užvirs, atvėsinti iki kambario temperatūros.Kambario temp. sviestą išsukti mikseriu iki purumo ir palaipsniui sudėti į trynių masę, truputį paplakti.Grietinėlę su rududų, taip pat kambario temperatūros suplakti su sviesto, trynių mase, sudėti šokoladą.Svarbu kremų vienoda temperatūra, kad neatsiskirtų riebalai.
Biskvitą perpjauti į tris dalis(aš truputį sulaisčiau su saldrūkščiu vandeniu, nors jis ir šiaip gaunasi ne sausas)
pertepti gautu kremu, padėti vėsiai nakčiai, kad įsigertų.
Šaltinis biskv.-kuxarka






11 komentarų:

Giedre rašė...

labai graziai tortas atrodo! o sirdeles forma tai cia paprasta pyragams skirta? suprantu, kad biskvita nesunkiai tokioje gali iskepti, bet kaip tada krastus sulaikyti, kai kremu pertepineji?

srove rašė...

Ačiu, Giedre.Taip, forma širdelės.Tai šitam tortui kraštų laikyti nereikia, kremas gaunasi normaliai standus ir pro kraštus niekas nebėga.Sutepi sluoksnius ir iš karto tepi šonus aplinkui ir plataus peilio pagalba prispaudžiu trupinukus.

aguonele rašė...

Po mano savaitgalinio fiasko (nesigavo šokoladiniam tortui įdaras, o galiausiai ir želatiną sutraukė įdare...:( siūlai gavos tokie.Žo...) labai noriu išsikepti vis tiek tortuką kokį. Aišku ieškau dabar kur želatina nesideda :) Sakyk, keptum šį antrą kartą? Ir aš neturiu 25 cm. Manau darysiu 18cm formelėj iš pusės kiekio. Kaip manai, profe? a ;)

srove rašė...

Tai kokį ten šūstrą:)tortą kepei, kad net tau nesigavo pertepimas?Gaila produktų, darbo;(
Aš kai su želatina darau kokį, tai stengiuosi, kad kiti produktai, kur dedasi želatina, būtų bent kambario temp. ir į želatiną kartais pilu šiek tiek daugiau skysčio, kai tirpdau, kad nebūtų tiršta labai, nes ir man kažkada yra panašiai buvę.
O šitą tortą kepčiau šiaip kokiam paprastam kavageriui, niekuo neįpatingas iš 10, kokius 8 duočiau
Biskvitas tai man patiko, neblogas.Aš net galvoju kada kepti, šitą biskvitą, ploną sluoksnį Egipto torto virto kremo ir ant jo plaktos grietinėlės, be griljažo, dar kokį riešutą gal, manau būtų skanu.
O už tą profe, tai pamatysi, dar būsi nubausta kada:DDD

aguonele rašė...

Nieko ten sustro nebuvo. reiekjo uzkaitinti grietinele ir joje istirpinti juoda ir balta sokoladus. atsaldyti ir isplakti. Nu ir kaip manai - beplakant man jau ta mase tokia idomi pasirode. atrode taip lyg butu i sviesta susiplake. taip, labai gaila...nu bet pasitaiko. Dar labiau nusivyliau tuo, kad jau ilgai kaupiaus kaupiaus kepti vel koki tortuka ir va, toks pravalas.

Nu bandysiu gal. Man patinka tokie tortukai, kur tirpsta burnoje, nereikia nieko kramtyti. Jei kas pavyks- duosiu zinoti :) Profe :P

srove rašė...

Tai gal grietinėlė buvo kokia pašalus, ar gal kokių garų užgaudė, na bet buvo, kaip buvo, ką darysi;(
Žinai ką superprofe:)baik, o tai matysi, vėl tortas koks nesigaus:))

aguonele rašė...

Širdele :( mano antras savaitgalis ir šis tortas taip pat nepavyko. Šiandien jį valgau šaukštu, nes visos sudedamosios dalys tiesiog nuostabios ir mano skonio receptoriams pritaikytos, bet man klausimas kaip tau įdaras toks standus gavos? Pas mane jis skystokas, čiuožia viskas...toli gražu iki standumo. Ir niekaip nesuprantu kur klaidą padariau. Man atrodo jog grietinėlės ir rududu masė nepavykus. Ji turėjo būti standi? Ji pas mane nei velnio tokia nebuvo. Nesideda čia kokia želatina?
Aš taip liūdžiu ir dabar jau tikrai ilgai jokių tortų negaminsiu ... :( Arba tik tuos, kuriuos bloge įdėjus esu ir kurie pavyko be tokių fintų....

srove rašė...

Nu ką, ateinu prašyt tavo atleidimo:(Tai ėjau į virtuvę gamint mažo kiekio to kremo, galvoju, nu juk stebūklų nėra, spėk, kaip gavosi, galvoju, taip, kaip ir tau, nu bet kaip tąsyk išėjo mąstau ir pradėjau nuo ganašo, ieškau recepto ir randu, kad praleidau šokoladą, visą šokoladą(paskui prisiminiau, kad turėjau pusę balto ir pusę pieniško ir juos sulaužiusi sudėjau į grietinėlę)Einu taisyt recepto.Labai atsiprašau:(Baisuma, sklerozė, amen.Rašyk adresą, atsiūsiu ką nors, nuostoliams kompensuoti:)

srove rašė...

Nu ką, ateinu prašyt tavo atleidimo:(Tai ėjau į virtuvę gamint mažo kiekio to kremo, galvoju, nu juk stebūklų nėra, spėk, kaip gavosi, galvoju, taip, kaip ir tau, nu bet kaip tąsyk išėjo mąstau ir pradėjau nuo ganašo, ieškau recepto ir randu, kad praleidau šokoladą, visą šokoladą(paskui prisiminiau, kad turėjau pusę balto ir pusę pieniško ir juos sulaužiusi sudėjau į grietinėlę)Einu taisyt recepto.Labai atsiprašau:(Baisuma, sklerozė, amen.Rašyk adresą, atsiūsiu ką nors, nuostoliams kompensuoti:)

aguonele rašė...

:DD vsio, profės titulą praradai :DD
Matai aš irgi žioplelė, galėjau įjungti savo smegeninę ir torto kremu netepti kai jau pamačiau jog skysta, ir kokios želatinos miltelių įberti turiu tokių, kur galima tiesiogiai berti jau ...nei mirkyti nei šildyti nereikia ;) Nieko pasimokiau, kitą kartą taip ir darysiu. Bet šis tortas tai žinok jaučiu kaip tortas tai liuks ;) Labai skanus tas kremas :) jau rašyt adresą, man visą tortą prašyčiau! Kiek galiu čia vargti kol rezultatą išgausiu :DD

srove rašė...

Žinai, aš tą patį pagalvojau, kodėl tu tepei tokiu skystu kremu, aš žinai ką vakar padariau, tiesiog sulaužiau šokoladą, perpus juodą ir baltą ir sumečiau į tą gatavą masę, kaitinau maišant vos ne iki užvirimo, puikiausiai gavosi vienalytis gražus kremas, jau bekaitinant tirštėjo, kai atšaldžiau ir išplakiau, pasaka, tepk, kur nori:)koks skanus, gal dar net skanesnis, nei su pienišku šokoladu, galvojau šiandien iškepsiu kokį ned. biskvitą, ar vyniotinį susuksiu, bet kad nelabai daug liko nuo ragavimų:))
AAAA,čia tau taip gavosi už prasivardžiavimą :p :)))