2010 m. gruodžio 16 d., ketvirtadienis

Upėtakis, keptas stiklainiuose

Upėtakį nuskutau, nukaulinau, išrinkau visus kauliukus, files supjausčiau skersai juostelėmis, uždėjau česnako truputį, druskos gerokai, pipirų ir palikau per naktį dubenyje šaldytuve, jos apstingo, geriau ėjo sutvarkyti paskui.Susukau i ruloniukus tas juosteles ir sukišau i slovikus, bet taip tampriai, kad marinatui vietos liktų visai nedaug.Marinatui reikia vandens apie stiklinę su biškiu, cukraus, acto , druskos, lapelių, pipirų.Dėti visko pagal skonį ir ragauti, kad būtų saldžiarūkštis gerokai, nes jo nedaug tetelpa.I indą išsitirpinti želatinos nubrauktą šaukštą ir kai išvirs marinatas, supilti želatiną ir išmaišyti.Tą visą marinatą pilti su šaukštu i slovikus, su peiliu pradūrus iki apačios, kad patektų truputis marinato ir i dugną.Dėti į blėkutę ir į orkaitę, pažiūrėti, kai užvirs kepti maždaug 10-15min .Išimti užsukti dangtelius ir atšaldyti.
Tą patį darau ir su kitomis žuvimis, karpis sustingsta ir be želatinos, paskutinį kartą nedėjau ir sušalo normaliai.


6 komentarai:

Ilona rašė...

superr! jau senai issisaugojus si teceptuka,bet vis bijau kazkaip...bet taip seiles kaupias ziurint,gal sventem reik pasidaryt,lauktuviu artimiems nuvezciau :)

srove rašė...

Tai, kad čia nėro ko bijoti:)Labai mažai laiko užima ir skanu, ypač upėtakis.

Ilona rašė...

Srove,jau pasiruosiau viska,palikau nakciai saldytuve,dar man neajsu kokioj temperaturoj kepti? ir laikyti saldytuve paskui? kiek laiko galima,iki kada galiojimas? :)))

srove rašė...

Apie 180l. nusistatyk, juk žuviai tiek tereikia, dėk į šaltą orkaitę, ant blėkutės ir matysi, kai pradės jau stiklainiuose burbuliuoti, t.y. virti, kepk iki 15 min., prieš galą, užmesk dangtelius, kad perkaistų, paskui, kai ištrauksi, greit ir gerai užsuk.(na, jei žadi ilgai laikyti, tai kepk ilgėliau, bet manau, kad neverta, žuviai užtenka)O dėl laikymo, net nežinau, jei šaldytuve laikyti, mėnesį tai drąsiai, nes man nėra buvę, kad pagestų per tokį laiką, aš ir du laikau, nieko neatsitinka, jei aišku gerai užsukti dangteliai ir negauna oro.

Jurga rašė...

o su lydeka namine kazi iseitu kas? :)

srove rašė...

Manau, kad iš bet kokios žuvies išeitų, tik juk lydeka daug kaulų turi, sunkoka būtų išrinkti:)