2012 m. kovo 2 d., penktadienis

Kepta marinuota lašiša


2 porcijoms:
  • lašišos pora gabaliukų
marinatui:
  • garstyčių dijon 2šaukštus(nedid)
  • 20gr. medaus
  • 15gr. aliejaus
  • 15gr.sojų padažo
  • arb.šaukštelis citrinos sulčių
  • druskos truputis(jei sojų padažas nelabai sūrus)
  • pipirų
padažui:
  • 60gr.sviesto
  • trys skiltelės česnako
  • kuokštelis petražolių
  • pusė šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės 


Marinatui skirtus produktus išmaišyti ir ištepus lašišą palikti marinuotis iš vakaro, šaldytuve.Išėmus iškepti ant trupučio aliejaus.Padažui sviestą išlydyti, česnaką, petražoles susmulkinti trintuve(ne iki košės, bet smulkiai).Į išlydytą sviestą sudėti tarkuotą žievelę ir smulk.petražoles su česnaku, truputį pašildyti, ne užvirinti!
Bulves nužiūrėjau vienoje laidoje, kaip rytiečiai jas pjausto spec. mašina ant pagaliuko ir verda aliejuje.Visai nesunku tai padaryti rankomis, tik gal ne taip lygiai, bet laiko tikrai daug neužima, spec. pažiūrėjau į laikrodį, taip bulvei supjaustyti reikia 30-35sek. laiko.Perverti bulvę (galima su žieve ir be) per smeigtuką ilgą ir palikti ties viduriu ir sukimo aplink būdu, ją supjaustyti ant to smeigtuko, šiek tiek pirmyn, atgal paslankioti, kad lengviau išsiskirtu ir ištempti į abi puses, pašlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir rozmarinais ir dėti ant skardelės kepti, įpylus šiek tiek aliejaus apie 190C temp.kol krašteliai parausta.Kartą ar du, kepimo metu apversti reiktų, arba kepti gerai įkaitintame aliejuje, tik reiktų didesnio kiekio aliejaus.Nors prie tokios lašišos bulvės ir nelabai tinka, bet vistiek skanu buvo:).Gražiai atrodo lėkštėjė tiek su pagaliuku, tiek ir nuimtos nuo jo. 




11 komentarų:

Laura rašė...

Oje, bulvytės kaip gražu!

srove rašė...

Ačiū, bet ir skoniu neblogos:))

aguonele rašė...

O aš lašišos marinatą būtinai bandysiu. Kaip sykis turiu dar virš 1kg užsišaldžius, tai bus gera proga kažką naujo išbandyti.
P.S. jei dar nebandei Sonatinos sauso marinato, tai siūlau! Žinok, PASAKA. Esu bandžius ne kartą ;)

http://aguonele.blogspot.com/2010/06/kepta-lasisos-file_22.html

oditele rašė...

kokia superinė bulvyčių idėja - žiauriai gerai atrodo, paprasta pagaminti ir neabejoju, kad labai gardu :)

srove rašė...

Dėkui, Oditėle, tikrai, visai nieko sudėtingo, tik pavartyt pora kart reiktų:)

Aguonėle, bandyk bandyk tą marinatą, aš jau nežinau kiek kartų išbandžius ir su mėsų kepsniais ir žuvies, man tai labai skanu, o jei mėgsti aštriau ir tokį intensyvesnį skonį, gali pasidaryti marinato du ar tris kart daugiau, užpilti juo žuvį, o kai išsimarinuos, šiek tiek nukrapštyti jį, žuvį iškepti, išimti, o į keptuvę supilti marinatą nuo žuvies ir kai užvirs, trumpam sumesti žuvį į jį ir apvolioti(aš su duona suvalgau kas lieka keptuvėje:)man skanu, tavo skonio nežinau, pabandysi, pasakysi:)
O taviškį variantą pabandysiu, kai kumino nusipirksiu:p :)

Viktoras rašė...

Lasisa yra geris, butinai isbandysiu si marinata :)

srove rašė...

Taigi, o kad ta lašiša dar būtų plaukiojusi švariuose vandenyse, tai ir marinatai nelabai reikalingi bebūtų:))

Viktoras rašė...

kokiuose vandeniuose plaukiojo tai vienas dalykas, bet va kuo ji serta buvo tai jau visai kitas... Lietuvoje lasisa manau visa norvegiska, na gal dar skotiska, tai del jos gyvenamosios aplinkos manau jaudintis nereikia :)

srove rašė...

Viską suprantam ir žinom, bet visviena valgom:)Mokslininkai teigia, kad tokią lašišą galima valgyti tik kartą per mėnesį, gydytojai rekomenduoja vos ne kasdien, kažin kas turėtų apšviesti gydytojus, kad tokia lašiša yra labai nesveika:)

Segebutė rašė...

Labai patiko receptas ir patiekalo išvaizda. Būtinai bandysiu. Ačiū!

srove rašė...

Ačiū, Segebute, bandyk, kepiau aš grilio keptuvėje, tik nereikia labai karštai įkaitinti, geriau ilgiau kepti ir ant mažesnio karščio, visgi su medumi:)