2011 m. sausio 21 d., penktadienis

Aguoninis vyniotinis

  • 4,5 stiklinės miltų
  • pieno 250ml.
  • šv.mielių 25gr.
  • cukraus ~pusė stiklinės
  • druskos pusė šaukštelio
  • sviesto 60gr.
  • kiaušiniai 2+1baltymas, trynys aptepimui
  • aguonų pusantros stiklinės
  • cukraus stiklinė
Pieną truputį pašildžiau, sudėjau mieles, cukrų, palaikiau, kol suputojo, supyliau ištirpintą sviestą, išplaktus kiaušinius, išmaišiau viską ir maišydama sijojau miltus, kai nebėjo maišyti, išverčiau ant miltuoto paviršiaus ir minkiau apie 15 min., truputį pasibarstydama miltų.Tešlą sudėjau į dubenį, uždengiau dvigubu rankšluosčiu ir padėjau šiltai, valandai laiko, pakilo gerai, tada perminkiau, dar šiek tiek miltų reikėjo, bet nedaug, tešla buvo minkštutė, aptepiau al. aliejumi ir vėl padėjau kilti, dabar jau dviems valandoms, tešla net išlipo:).Padalinau per pusę, iškočiojau, stačiakampį lakštą, apie 0,5cm storio, gal šiek tiek ploniau, patepiau al. aliejumi, sudėjau aguonas, cukrų , prieš tai aguonas viriau apie 45min., paskui sumaliau blenderiu, ir susukau vyniotinį, dėjau į orkaitę ~40temp. pakildinau, patepiau kiauš. tryniu ir kepiau apie 30 min.200temp.Man šiek tiek ištekėjo cukraus iš aguonų, kuris susikaramelizavo bekepant, bet skoniui tai nepakenkė.Aišku reikėjo sudrąskyti dar karštą, nes laukti, kol atauš, tai sunkoka:).Aušinau po rankšluosčiu, paskui pjaustėsi puikiai.
Toks senoliškas, geras pyragas.




Komentarų nėra: