2010 m. gruodžio 15 d., trečiadienis

Ežiukai su bemiele tešla

  • faršo, paruošto, kaip kotletams
  • bemielės tešlos
Iš faršo padaryti kukulius pailgus ir įsukti į bemielę tešlą.Sukarpyti žirklėmis, iš alyvuogių padaryti nosytes, akytes.Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 200l.temp.apie 8 min., kai galiukai pradės gelsti, greit patepti kiaušinio plakiniu ir pabaigti kepti, kol gražiai pageltonuos.


6 komentarai:

rūtuliukas rašė...

kaip super atrodo :)) bet taip ir nesupratau, kaip išgauti tokią formą. Gal galima tiksliau paaiškinti?

srove rašė...

Nieko paprasčiau nėra:)Padarai tokį pailgą kukulį iš faršo, cilindrą, suapvalintais galais:)ir apgaubi mieline tešla, labai neprispaudžiant, paimi žirklutes smailiais galiukais ir tiesiog duri į tešlą prakerpi trikampėlį ir su tomis pačiomis žirklutėmis pakeli jį aukštyn ir taip karpai, kol sukarpai, kur randi vietos dar įkirpti, labai lengva ir labai greit darosi, čia tik pabandyti reikia prakirpti ir jau savaime matysis, kaip toliau daryti, jei dar neaišku, kada nors kai kepsiu ką iš bemielės dar aiškiau bandysiu parodyti:)

Pudriukas rašė...

Kepiau su obuolių įdaru ir nesigavo :(
Jūs tešlą nekočiotą naudojot? tešlos vienas sluoksnis ar keli apsukus gavosi?

srove rašė...

Tešla nekočiota, vienas sluoksnis,bet įdomu, koks tas obuolių įdaras?Jei koks minkštas ir labai krentantis ir labai drėgnas, tai aišku sukris tešla ir viskas, reiks pabandyti su obuolio gabalu iškepti, o tai kaip jums nesigavo, spygliukai sukrito, ar kitaip kaip?

Anonimiškas rašė...

Recepte rasoma - Ežiukai su BEMIELE tešla, o komentaruose "apgaubi mieline tešla".Tai ,kaip ten reikia ištikro???

srove rašė...

Dėkui už pastebėjimus:)Tešla bemielė.