2011 m. spalio 7 d., penktadienis

Šaldytų uogų tortas


Biskvitui (rafaelinis, tik 1 kiauš. daugiau)
  • 6 kiaušiniai
  • 230gr.miltų
  • 230gr.cukraus
  • 65gr.aliejaus
  • 1pak.vanilino
  • 20gr.kepimo miltelių
Kiaušinius plaukti su cukrumi ir vanilinu, kol patrigubės ir pabals.Plakant lėčiau, supilti aliejų, palaipsniui įmaišyti miltus, sumaišytus su kep milteliais.Maišyti atsargiai kilnojant iš viršaus į apačią.Aš kepu du kartus, t.y padalinu tešla pusiau ir pilu į formą išklotą sviestiniu popieriumi ir kepu ~23-25min. 185l. temp, kol švelniai pagelsta.Iš šio kiekio produktų keturi biskvitai gaunasi storoki, todėl aš dažniausiai nusipjaustau trupinukams nuo jų dar.Iškepus atvėsinti , perpjauti.
 
1 pertepimas:
  • 200gr.jogurto mėlynių(dėjau rokiškio)
  • 150gr.grietinėlės
  • 125gr.maskarponės sūrio
  • ~200gr.mėlynių šaldytų su cukrumi(aš šviežias uogas truputį apmaigau su cukrumi ir į šaldiklį, tokias dėjau į tortą, jei uogos be cukraus šaldytos, jas visviena reiktų aptrinti su cukrumi)
  • 18gr.želatinos
maskarponės sūrį, su tr.jogurto sutrinti truputį šakute, supilti grietinėlę, likusį jogurtą ir blendriu gerai išplakti, supilti uogas su cukrumi ir truputį lėtai mikseriu paplakti.Želatiną ištirpinti ~ 130gr.šalto vandens(~15min.) ir pakaitinti, kol ištirps, tik neužvirti.Pravėsusią vos želatiną pilti į mėlynių masę, plakant mikseriu.

2 pertepimas (rafaelinis)
  • 130gr.grietinėlės
  • 1pakelis standiklio
  • 130gr.kondensuoto pieno
  • 60gr sviesto
  • 15-20gr. kokoso drožlių
Grietinėlę išplakti su standikliu.Kambario temp. sviestą išsukti iki purumo, supilti į jį kondensuotą pieną ir suplakti, trumpam padėti į šaldytuvą, kad būtų vienoda temp. su plakta grietinėle, paskui sudėti palaipsniui grietinėlę, suplakti, sudėti kokosą.

3 pertepimas
  • Viskas tas pats, kaip ir 1, tik vietoj mėlynių šaldytos braškės su cukrumi ir braškinis jogurtas.
Surinkimas:
Dėti ~1,5cm. storio biskvitą į skardą, kur buvo keptas, šiek tiek, nedaug sudrėkinti vandeniu su citrinos sultimis~35gr., supilti mėlynių pertepimą, padėti šaldytvan 4-5min., tada uždėti antrą biskvitą, vėl sulieti ir palikti ~val. laiko šaldytuve, tuomet dėti antrą pertepimą, vėl biskvitą ir paskui braškinį sluoksnį supilti.Tortas gaunasi aukštas, todėl aš dėjau papildomai dar antros tortinės lankelį ant viršaus, užsandarinau lipnia juosta ir viskas.Laikyti šaldytuve ~8-10 val kol galutinai sustings, susigers.Braškes tai sumaliau blenderiu, nes buvo tokios skystokos, bet jei tvirtos , tai manau skanu butų ir gabaliukais palikus.Labai nuvykęs tortas, viduriukas rafaelinis salstelėjęs, o iš šonų vasaros gaivumėlis su lengva rūkštele, tikras skanumėlis:))


4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

o kiausinius biskvitui nereikia atskirti tryniu ir baltymu? plakti kartu viska?

srove rašė...

Ne nereikia, kartu plakti.

Anonimiškas rašė...

as noriu paklausti apie kiausinius,plakant biskvitui ar jie turi buti kambario temperaturos ar iskarto is saldytuvo.

srove rašė...

Geriau saltesnius plakti.