Biskvitui (rafaelinis, tik 1 kiauš. daugiau)
1 pertepimas:
2 pertepimas (rafaelinis)
3 pertepimas
Dėti ~1,5cm. storio biskvitą į skardą, kur buvo keptas, šiek tiek, nedaug sudrėkinti vandeniu su citrinos sultimis~35gr., supilti mėlynių pertepimą, padėti šaldytvan 4-5min., tada uždėti antrą biskvitą, vėl sulieti ir palikti ~val. laiko šaldytuve, tuomet dėti antrą pertepimą, vėl biskvitą ir paskui braškinį sluoksnį supilti.Tortas gaunasi aukštas, todėl aš dėjau papildomai dar antros tortinės lankelį ant viršaus, užsandarinau lipnia juosta ir viskas.Laikyti šaldytuve ~8-10 val kol galutinai sustings, susigers.Braškes tai sumaliau blenderiu, nes buvo tokios skystokos, bet jei tvirtos , tai manau skanu butų ir gabaliukais palikus.Labai nuvykęs tortas, viduriukas rafaelinis salstelėjęs, o iš šonų vasaros gaivumėlis su lengva rūkštele, tikras skanumėlis:))
- 6 kiaušiniai
- 230gr.miltų
- 230gr.cukraus
- 65gr.aliejaus
- 1pak.vanilino
- 20gr.kepimo miltelių
1 pertepimas:
- 200gr.jogurto mėlynių(dėjau rokiškio)
- 150gr.grietinėlės
- 125gr.maskarponės sūrio
- ~200gr.mėlynių šaldytų su cukrumi(aš šviežias uogas truputį apmaigau su cukrumi ir į šaldiklį, tokias dėjau į tortą, jei uogos be cukraus šaldytos, jas visviena reiktų aptrinti su cukrumi)
- 18gr.želatinos
2 pertepimas (rafaelinis)
- 130gr.grietinėlės
- 1pakelis standiklio
- 130gr.kondensuoto pieno
- 60gr sviesto
- 15-20gr. kokoso drožlių
3 pertepimas
- Viskas tas pats, kaip ir 1, tik vietoj mėlynių šaldytos braškės su cukrumi ir braškinis jogurtas.
Dėti ~1,5cm. storio biskvitą į skardą, kur buvo keptas, šiek tiek, nedaug sudrėkinti vandeniu su citrinos sultimis~35gr., supilti mėlynių pertepimą, padėti šaldytvan 4-5min., tada uždėti antrą biskvitą, vėl sulieti ir palikti ~val. laiko šaldytuve, tuomet dėti antrą pertepimą, vėl biskvitą ir paskui braškinį sluoksnį supilti.Tortas gaunasi aukštas, todėl aš dėjau papildomai dar antros tortinės lankelį ant viršaus, užsandarinau lipnia juosta ir viskas.Laikyti šaldytuve ~8-10 val kol galutinai sustings, susigers.Braškes tai sumaliau blenderiu, nes buvo tokios skystokos, bet jei tvirtos , tai manau skanu butų ir gabaliukais palikus.Labai nuvykęs tortas, viduriukas rafaelinis salstelėjęs, o iš šonų vasaros gaivumėlis su lengva rūkštele, tikras skanumėlis:))
4 komentarai:
o kiausinius biskvitui nereikia atskirti tryniu ir baltymu? plakti kartu viska?
Ne nereikia, kartu plakti.
as noriu paklausti apie kiausinius,plakant biskvitui ar jie turi buti kambario temperaturos ar iskarto is saldytuvo.
Geriau saltesnius plakti.
Rašyti komentarą