2011 m. kovo 26 d., šeštadienis

Pusruginis batonas su linų sėmenimis, saulėgrąžomis, kmynais

  • 12g. šviežių mielių
  • 250ml.šilto vandens
  • 1valg.šaukštas al. aliejaus
  • 1 arb. šaukštelis druskos
  • 40gr, linų sėmenų
  • 40gr. saulėgražų (rec.nėra)
  • 1arb.šaukštelis kmynų(rec.nėra)
  • 1šaukštas nubr.cukraus(rec. nėra)bet šiuos tris ingr. aš dadėjau
  • 175gr.ruginių miltų
  • 175gr kvietinių miltų+pasibarstymui minkant
Mieles ištirpinti nedideliame kiekyje šilto vandens, paskui supilti likusį.Abejus miltus sumaišyti.Sudėti visus ingriedijentus, miltus paskiausiai, išmaišyti, kai nebelips prie indo sienelių, minkyti.Man papildomai minkymui reikėjo gal pora šaukštų, minkiau apie 8min.Uždengiau plėvele ir kildinau 1,5 val.(org. recepte 30min.).Suformavau duonelę, įpjoviau įstrižai, uždengiau plėvele ir dar 45min. kildinau(autorė kildino 20min)
Orkaitę ikaitinti 210temp.kepiau 30min.Na ką, skani, labai kvapni duonelė, su traškia plona plutele ir minkštu viduriuku.Ačiū autorei.
Šaltinis:puodas.lt

Komentarų nėra: