2011 m. kovo 26 d., šeštadienis

Jautienos sriuba su perlinėmis kruopomis

  • jautienos mėsos apie 800gr.(gerai būtų, kad būtų su kauliuku, pav. iš mentės)
  • 2 litrai vandens
  • perlinių kruopų vos daugiau nei pusė stiklinės
  • 3 šaukštai pom. padažo
  • 1 nubr. šaukštas rudo cukraus
  • 1didelis svogūnas
  • 3skiltelės cesnako
  • pusė kons.aštraus čili pipiriuko
  • alyvuogių juodų saujelė
  • lauro lapelių 3, penkių rūšių pipirų, druskos, raudonėlio
  • ferm. sūrio pabarstymui
  • petražolių
Mėsa padalinti į dvi dalis, vieną dalį supjaustyti kubeliais, kitą dalį padalinti maždaug į tris dalis, jei su kauliuku, jį palikti.Tą dalį, kur yra kauliukas, dėti į vandenį, užvirinti, nugriebti putas, tuo tarpu į keptuvę pilti 3 šaukštus al. aliejaus, įkaitinti ir dėti kepti kubeliais supjaustytą kitą pusę jautienos, kai apkeps iki rudumo, dėti porą skiltelių česnako, toliau kepti, dėti pusę svogūno, čili, vėl kepti, kol neliks svogūno sulčių, tada, uždėti cukrų, pom. padažą ir įšmaišius, dar pakepti minutelę.Keptuvę paliekam, grįžtam prie puodo, ten dedam nuplautas kruopas ir kai užverda supilam keptuvės turinį, supjaustom svogūną likusį, česnako pora skiltelių druskos palei skonį, prieskonius, pridengiam ir ant lėtos ugnies verdam~val. laiko, jei mėsa senesnio gyvulio, teks virti ilgiau.Prieš baigiant virti, supjaustom, sumetam alyvuoges, petražoles.Uždengus šiek tiek palaikom, paskui pilam į lėkštes, barstom sūriu, žalumynais, kam reikia galima grietinės.Labai, labai, labai skani sriuba, šiek tiek jaučiasi aštrumas ir skonis labai geras, šį kartą labai pataikyta, rekomenduoju:)

Komentarų nėra: