2013 m. balandžio 9 d., antradienis

Kepta stinta marinate


  • 2kg. šviežių stintų
  • 15gr.druskos, pipirų
  • 2vid.morkos
  • 3vid.svogūnai
  • miltų voliojimui, aliejaus kepimui
Marinatui:
  • 1ltr.vandens
  • 50gr.cukraus
  • 50-60gr.acto 9%(pagal skonį)
  • 18gr.druskos
  • keletas lauro lapelių, kvapiųjų pipirų, kalendros grūdelių
Stintas išvalyti, nuplauti, pabarstyti druska ir pipirais, apmaišyti, apvolioti miltuose ir iškepti ant aliejaus, iki geltonumo.Svogūnus nulupti, supjaustyti skiltelėmis į 6-8dalis, sudėti į kiaurasamtį ir nupilti verdančiu vandeniu.Dėti svogūnų į litr.stiklainius, ant jų statyti iškeptas stintas, į tarpus sukaišioti žalias, šiaudeliais pjaustytas morkas.Įberti pipirų, kalendros, lapelių.
Marinatui skirtus produktus(be prieskonių) užvirti ir supilti ant paruoštos stintos.Jei ilgam laikymui, tai kišti į orkaitę dar karštus~180l.temp. ir kaitinti, kol užvirs, tai netruks ilgai.Dangtelius uždengti, prieš dedant orkaitėn, tik neužsukti, kai burbuliukai ims kilti į viršų, traukti lauk, užsukti sandariai ir atvėsinus laukti svečių:))

Komentarų nėra: