Biskvitams:
Pertepimams:
Pieną išmaišom su pudingo milteliais ir išverdam pudingą, vis pamaišom, kol pravės, kad nesusidarytų plutelė.Tuo tarpu kokoso drožles beriam į siauresnį indą, kad blenderis pasiektų tokį kiekį sumalti ir malam tol, kol pasidarys košelė, be jokių gumuliukų, dedam į dar šiltą pudingą ir gerai išmaišom, maišant atvėsinam iki kambario temperatūros, sudedam vaniliną.Kambario temperatūros sviestą (geriau saulutę imti, nes nuo kokoso ir taip sutirštės pakankamai gerai, o saulutė nėra tokia riebi) išsukam su 100gr. cukraus pudra iki purumo ir baltumo, palaipsniui sudedam pudingą ir truputį mikseriu paplakam iki vienalytės masės.Tada dedam sluoksnį, maždaug trečdalį tos masės ant antro sulaistyto biskvito(daug laistyti nereikia, aš sunaudojau keturiems biskvitams apie 180ml. stiklinę skysčio) dedam trečią biskvitą ir padedam vėl į šaldytuvą apstingti, kol vėl pasiruošim antrą persikinį varškės įdarą, grynai taip pat, kaip ir pirmam pertepimui(galima iškarto visą masę ruošti ir padalinti pusiau, tik želatiną prieš pilant ant torto įmaišyti, o galima ir atskirai, kaip patogiau).Vėl supilam trečią pertepimą, vėl biskvitą ir padedam į šaldytuvą, kol apstings, tada ant viršaus tepam likusį pudinginį kremą, taip pat ir šonus, juos labai plonai aptepiau, bet užteko.Pudinginio kremo į šaldytuvą dėti nereikėtų, kol nebus sunaudotas ant torto, nes greitai stingsta, paskui sunku būtų aptepti.
Labai švelnaus skonio, neriebus, gaivus tortas, tikrai labai skanus.Biskvito šaltinis iš seno sąsiuvinio, pudinginis pertepimas iš pyrago dunojaus bangos(deja šaltinio kol kas nerandu, taip pat sąsiuvinyje buvo nurašytas kažkada)
- 6kiaušiniai
- 80gr.dirbtinio medaus
- 180gr.cukraus pudros
- 200gr. miltų
- tr.mažiau nei pusė šaukštelio sodos
Pertepimams:
- 1did.indelio konservuotų sirupe persikų
- 300gr. varškės
- 180gr. grietinėlės
- 140gr.cukraus
- 500ml.pieno
- 1vanilinis pudingas
- 120gr.kokoso drožlių
- 200gr. sviesto (tinka saulutė)
- 100gr.cukraus pudros
- du šaukšteliai vanilinio cukraus
- citrinos sulčių pagal skonį
- 24gr.želatinos
Pieną išmaišom su pudingo milteliais ir išverdam pudingą, vis pamaišom, kol pravės, kad nesusidarytų plutelė.Tuo tarpu kokoso drožles beriam į siauresnį indą, kad blenderis pasiektų tokį kiekį sumalti ir malam tol, kol pasidarys košelė, be jokių gumuliukų, dedam į dar šiltą pudingą ir gerai išmaišom, maišant atvėsinam iki kambario temperatūros, sudedam vaniliną.Kambario temperatūros sviestą (geriau saulutę imti, nes nuo kokoso ir taip sutirštės pakankamai gerai, o saulutė nėra tokia riebi) išsukam su 100gr. cukraus pudra iki purumo ir baltumo, palaipsniui sudedam pudingą ir truputį mikseriu paplakam iki vienalytės masės.Tada dedam sluoksnį, maždaug trečdalį tos masės ant antro sulaistyto biskvito(daug laistyti nereikia, aš sunaudojau keturiems biskvitams apie 180ml. stiklinę skysčio) dedam trečią biskvitą ir padedam vėl į šaldytuvą apstingti, kol vėl pasiruošim antrą persikinį varškės įdarą, grynai taip pat, kaip ir pirmam pertepimui(galima iškarto visą masę ruošti ir padalinti pusiau, tik želatiną prieš pilant ant torto įmaišyti, o galima ir atskirai, kaip patogiau).Vėl supilam trečią pertepimą, vėl biskvitą ir padedam į šaldytuvą, kol apstings, tada ant viršaus tepam likusį pudinginį kremą, taip pat ir šonus, juos labai plonai aptepiau, bet užteko.Pudinginio kremo į šaldytuvą dėti nereikėtų, kol nebus sunaudotas ant torto, nes greitai stingsta, paskui sunku būtų aptepti.
Labai švelnaus skonio, neriebus, gaivus tortas, tikrai labai skanus.Biskvito šaltinis iš seno sąsiuvinio, pudinginis pertepimas iš pyrago dunojaus bangos(deja šaltinio kol kas nerandu, taip pat sąsiuvinyje buvo nurašytas kažkada)
2 komentarai:
kaip superiškai atrodo!
Dėkui Grange:)
Rašyti komentarą