- 0,5kg.miltų(550D)
- 20gr.šviežių mielių(ėmiau 5gr.džiovintų, nes nes palikau nakčiai šaldytuve)
- 7,5gr.druskos
- 35gr.cukraus(mažinau iki 20gr., nes kepiau su lašinukais)
- 50gr.ištirpinto margarino(pyliau alyvų aliejų)
- 325gr.vandens šilto
Įdarui turėjau lašinukų įv. likučių, karšto rūkymo, šalto.Smulkiai supjausčiau, keptuvėje apkepiau svogūną ant trupučiuko aliejaus, tada subėriau lašinukus, kepiau tik kol gerai apšilo, džiuvėsėlių šaukštą su kaupu įbėriau, pipirų įvairių rūšių, išmaišiau ir įdariau bandeles(tešlą iškočiojau ~0,5cm. storio, stikline išspaudžiau rutuliukus, kraštelius užsandarinau, įdėjusi lašinukų paruoštų, ir sudėjau į skardą kilimui, siūle į apačią.
Iš šio kiekio man išėjo dvi skardelės bandelių, tai vieną kepiau su garais ir purkštas vandeniu, o štai kitas be garų ir teptas su kiaušinio plakiniu.Su garais žymiai skanesnės, plona traški skūrelė gaunasi ir šiaip skonis geresnis.Labai puikios, skanios bandelės, minkštutės, purios.
Šaltinis: http://www.kuharka.ru/recipes/baking/bun/8157.html
7 komentarai:
Rytoj darau! Nerealiai pasiilgau bandeliu su lasinukais!!! :)
Sėkmės tuomet:)Labai neblogos bandutės:)
Labai skaniai gavosi :) saunus receptas, aciu.....
Prašau, nėr už ką:)Smagu, kad pritiko:)
mmmmm.....labai skanu :) seiles varva
Tai kad nevarvėtų seilės, reikia imti ir staiga kepti:)))
Kokios gražutės! Tokias bandutes mama vadindavo špakiukais :))
Rašyti komentarą