Tešlai:
Glazūrai galima ištirpinti šokoladą su gabalėliu sviesto, arba lygiomis dalimis dėti pieno, kakavos, cukraus, sviesto, bet tuomet ilgiau užtruks džiūvimas.Koteliams balinti, gerai nuplauti kiaušinį su soda, nušluostyti sausai, atskirti baltymą ir dėti cukraus pudros stiklinę, rūgštelės pagal skonį, citrinos skonio esencijos kelis lašus, mediniu šaukštu sukti į vieną pusę tol, kol baltymas tampa tirštesnis, bet dar šiek tiek nuo šaukšto krenta.Aš tepu šepetėliu, padažau į aguonas ir dedu galvutėmis žemyn ant ryžių kruopų, skardoje, kad laikytųsi ir nesivartytų:)Kitas galvutes dar padažau į cukrų, galima spalvotą, pav. žalią, bus kaip su samanėlėmis:)
- 1kiaušinis
- 4tryniai
- 7šaukštai cukraus
- 0,5šaukštelio druskos
- 0,5šaukštelio sodos
- 200gr. sviesto
- 2did. šaukštai majonezo
- 150gr. tirštos grietinės
- 1did.šaukštas medaus
- 500gr. miltų
- jei patinka, maltų gvazdikėlių, cinamono
Glazūrai galima ištirpinti šokoladą su gabalėliu sviesto, arba lygiomis dalimis dėti pieno, kakavos, cukraus, sviesto, bet tuomet ilgiau užtruks džiūvimas.Koteliams balinti, gerai nuplauti kiaušinį su soda, nušluostyti sausai, atskirti baltymą ir dėti cukraus pudros stiklinę, rūgštelės pagal skonį, citrinos skonio esencijos kelis lašus, mediniu šaukštu sukti į vieną pusę tol, kol baltymas tampa tirštesnis, bet dar šiek tiek nuo šaukšto krenta.Aš tepu šepetėliu, padažau į aguonas ir dedu galvutėmis žemyn ant ryžių kruopų, skardoje, kad laikytųsi ir nesivartytų:)Kitas galvutes dar padažau į cukrų, galima spalvotą, pav. žalią, bus kaip su samanėlėmis:)
6 komentarai:
A tu dar ilgai tokiais gėriais erzinsi? baisu, kaip viskas tobula pas tave ♥♥♥ Eičiau į krūmus slėptis su savaisiais kepiniais, bet ir tie rupūžės dar nesužaliavę :DD
Grybukai kažkaip visada primena vaikystę.. :)
ojezus kas per grazumas kepureliu. gaila valgyt butu tokius sauniu grybukus.
Aguonėle, man atrodo, kad tikrai gausi krūmų pasieškoti:))o tai kai sutiksiu, tai nekaip pasibaigs:))už tavo "netobulybes" ir mano "tobulybes":DD bet vistiek ačiū turiu pasakyti:)))
Medėja, dabar kažkaip vėl pradeda daugiau atsigauti tokių kepinių paklausa, prieš kelis metus tai išvis apmirę buvo, tikrai tik vaikystę primindavo...
Voverius, tai kad tos kepurėlės visų man rodos panašios, gal spalva kiek skiriasi:))Ačiū!
Kokie gražuoliai, pasakiški, net valgyti būtų gaila :)
Tai jei paskutinį kartą tektų valgyti, tai gal ir gaila būtų:)bet kol dar produktų iš ko kept yra, tai jokio gailesčio:)
Ačiū!
Rašyti komentarą