Jeigu Aguonėlė pasakė, kad verta kepti šią duoną, tai reiškiasi reikia nedvejoti ir iškart kepti, nes kitaip ir būti negali, todėl, kad ji labai skani, drėgna,puri labai, ilgai nesenstanti, bet ir senti jai nėra kada, nes ir šilta ji spėriai "susitraukia" su kokiu pienu, net perpus:))Ačiū širdele už receptuką:)
- 75gr.šiaulių miltų (812 tipo)
- 95gr.vandens
- 10gr.raugo starterio
Plikiniui:
- 90gr.manų kruopų
- 225gr.verdančio vandens
Tešlai:
- raugo
- plikinio
- 100gr.kvietinių miltų (550tipo)
- 70gr.šiaulių kv. miltų (812 tipo)
- 90gr.viso grūdo kvietinių miltų
- 9gr.druskos
- 8gr.alyvų aliejaus
- gali prisireikti dar truputėlio vandens, kol tešla elastiška pasidarys, aš nematavau, bet dar pilstelėjau šiek tiek.
Kepti gerai įk. orkaitėje su skarda iki 240C su garais, po 10min. garus išleisti ir pabaigti kepti~30min. prisukus karštį iki 200C.
Šaltinis: http://aguonele.blogspot.com/2012/02/ir-dar-viena-duona-savaitgaliui-su-manu.html
6 komentarai:
Vis tik pasidarysiu duonos straterį, nes vis pas Tave ir Aguonėlę pasižiūriu, o pagaminti negaliu duonos...vis per tą tingėjimą. ŠAunuolė, kada aš taip?
Sakai kada?Ogi dabar ir tuoj pat:))Imi ir pradedi, tik pradėti reikia ir paskui jau tingėsis į parduotuvę kulniuoti, nes suprasi, kad ten nėra to , ką gali turėti namie, aš aplamai galvoju, kad duonos kepimas, tai šventas reikalas:))
Ai kokia graži ir korėta tau gavos ♥ Džiaugiuos, kad patiko! Man ji tai net labai patiko.
Patiko ir man Aguonėle, tikrai skani:)
Giriuosi...šiandien pasidariau raugo starterį. Ačiū už nuostabias duonas ir įkvėpimą jas kepti:)
Ačiū, Odeta, bet už įkvėpimą ir duonas, tai laurai Aguonėlei, o kad pasidarei starteri, tai šaunu, kuo daugiau kepėjų, tuo daugiau įv. duonų ir skonių bus:)
Rašyti komentarą