- kiaulienos faršo 500gr.
- 3 kiaušiniai
- 1svogūnas
- 300gr.grietinėlės 12%
- nelabai did. krakmolo šaukštas
- džiuvėsėlių ~6 šaukštus
- aliejaus kepimui
- šaldytų krapų pora šaukštelių(arba šv., tik ne džiovintų)
- dž.peletrūno mažas žiupsnelis
- mairūno žiupsnis
- pipirų iv. rūšių, druskos
Į faršą dėti kiaušinį didesnį, susmulkinti svogūną į pilti 100gr. grietinėlės, krakmolą,pipirų, druskos, gerai išminkyti.Kiaušinius 2 suplakti su mairūnu, druska, pipirais, pavolioti padarytus kotletukus pirma į džiuvėsėlius paskui į plakinį ir dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi, kepti 4 min..Į puodą pilti 1 stiklinę vandens, likusią grietinėlę, užvirti, dėti tr, druskos, kvep. pipirų 5~6 žirnelius, peletrūno žiupsnelį(nedidelį)krapus ir sudėjus apkeptus kotletukus, troškinti 15min.Gaunasi labai skanūs kotletukai.
9 komentarai:
O tu man gali tik ir tik kotletus atnesti :) JIe pas Tave nuostabus!!! Po atostogu grizus tiek receptu uzmaciau pas Tave, kad dabar tik bandysiu ir bandysiu. Tikrai, ACIU KAD ESI ;)
Gerai, įdėsiu tau kotletų, kaip raudonkepuraitei bandelių:))Niu bandyk, bandyk, kad tik patiktų:)
Ačiuuuus!
Ką gi, raportuoju: labai skanūs, labai purūs kotletukai! Šiandien pietums prie burokėlių mišrainės pritroškinau galybę :) AČIŪ!!!!
PRAŠOM!!!:)Čia dėkoti reikėtu vienai gerai šeimininkei,kuri prieš daug daug metų išmokino:))taip troškinti ir kepti.
Labai purūs kotletukai! Vyras man gamino pagal Jūsų receptą.Super 10 balų.
Tuomet vyrui 100 balų, kad lepina žmoną:))) Ačiū už pasitikėjimą:)
NEREALUS :-) Siaip visada receptus patobulinu pagal save, bet si karta nieko nereikia tobulinti. Purus, sultingi, labai skanus. Gaminsiu dar ir dar.
Smagu, kad patiko:)
Dieviško skonio kotletai. Idealu prie bulvių košės ir burokėlių salotų. Ačiū už įdėją.
Rašyti komentarą