2011 m. spalio 11 d., antradienis

Suktinis su trynių, kumpio įdaru

  • 6 pjausnių mentės(galima ir sprandinės, ar kt. mėgstamos mėsos dalies)
  • 2 šlaunelių(arba 6 ned. gabaliukus šlaunelių mėsos)
  • 4 kietai virtų kiaušinių trynių
  • ~150gr.šalto rūkymo kumpio, su tr. lašinuko, arba š.r.šoninės
  • 2 vid. svogūnų
  • 2 ned. skilteles česnako
  • įv. rūšių pipirų, druskos
Mėsą pamušti, pabarstyti druska, pipirais, smulkintais smulkiai česnakais, ant viršaus užkloti plonai pamuštos višt. šlaunelių mėsos, vėl pabarstyti druska, pipirais, uždėti įdaro ir susukus, užsandarinti smeigtukais.Įdarui trynius sutrinti, supilti keptuvės turinį(kubeliais pjaustytą šoninę pakepti šiek tiek, po to sudėti susmulkintus svogūnus ir kepti, kol svogūnai šiek tiek pagels) ir kepti orkaitėje,pašlaksčius truputį aliejumi, kol kepsniai gražiai parausta apie200l. temp. Nebūtina dėti ir šlaunelių, galima tik į muštą mėsą dėti šį įdarą ir kepti.





2 komentarai:

Neringa rašė...

olialia, kaip cia skanu!!!!

srove rašė...

Truputį užtrunka, bet kartais galima pasilepinti:))