2011 m. vasario 21 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais

Šokoladinei tešlai:
50 g juodojo šokolado
4 kiaušinių

60 g cukraus

2 valg. š. miltų

2 valg. š.krakmolo

3 valg. š. kakavos

0,5 arb. š. kepimo miltelių

žiupsnelio druskos

Varškės rutuliukams:

250 g varškės

2 kiaušinių trynių

50 g cukraus

50 g kokoso drožlių

3 valg. š. krakmolo

Pirmiausia paruošiami varškės rutuliukai. Varškė sumaišoma su cukrumi, sudedami kiaušinių tryniai ir ištrinama iki vientisos masės. Suberiamos kokoso drožlės, krakmolas ir gerai išmaišoma. Drėgnomis rankomis suformuojami varškės rutuliukai.
Šokoladiniai tešlai: kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai išplakami su 30 g cukraus iki baltos masės. Supilamas ištirpintas ir pravėsintas šokoladas. Miltai sumaišyti su kepimo milteliais, krakmolu ir kakava suberiami į trynių masę ir išmaišomi. Baltymai su žiupsneliu druskos ir likusiu cukrumi (30 g) išplakami iki standžių putų. Pamažu supilami į šokoladinę tešlą ir atsargiai išmaišomi.

Kepimo forma 20 - 22 cm skersmens, nuimamais kraštais išklojama kepimo popieriumi. Išdėliojami varškės rutuliukai (paliekant tarp jų tarpus), ant viršaus užpilama šokoladinė tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 175 laipsnių temperatūroje 30 - 40 min.

Šokoladinei glazūrai:

100 g juodojo šokolado

120 ml pieno

25 g sviesto

50 g cukraus
Šokoladas ištirpinamas. Pienas, cukrus ir sviestas pakaitinami ant vidutinės ugnies, kol pradeda tirštėti. Supilamas šokoladas ir gerai išmaišoma.
Iškepęs šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais pravėsinamas ir apliejamas šokoladine glazūra.
Šaltinis: patiekalų receptai.lt











3 komentarai:

Reda rašė...

Šis pyragas atrodo labai skaniai, man varškiniai visokie patys pačiausi:)

srove rašė...

Man kaip tik neatrodo jis čia skaniai:) nes iš tikrųjų varškė mano buvo nekokia, skystalas, tai perdėjau krakmolo, net ir matosi, bet kada gal dar kartą pabandysiu ir jei išeis geriau, tai parašysiu.Mano skoniui, tai tik šiaip vidutiniškas...

srove rašė...

Beje, krakmolą, tai mažinčiau ženkliai, per puse mažiau dėčiau..