2011 m. vasario 15 d., antradienis

Močiutės tiršta rūgštėlynė

  • pasirinktinai: šviežių, šaldytų, konservuotų rūgštynių(mano buvo šaldytos)
  • 200gr. š.r. šoninės
  • svogūnų 2
  • dž.petražolių žiupsnis
  • bulvių 3vid.
  • 2did. kiaušiniai
  • lauro lapeliu 2
  • kvep.pipirų, karčiųjų pip. žirneliais po kelis
  • jaut., ar kitokio sultinio ~ litrą
Užvirinti sultinį, sudėti kubeliais pjaustytas bulves, šoninę susmulkintą ir pakeptą su svogunu, pavirti apie 10min., sudėti likusius prieskonius, druskos, rūgštynes,  kiaušinius gerai išplakti šluotele ir maišant supilti į verdančią sriubą, dar minutę pavirti, uždengti ir palikti 5 min. susistovėti.Skaninti grietine.

Komentarų nėra: