Šokoladinei tešlai:
50 g juodojo šokolado
4 kiaušinių
60 g cukraus
2 valg. š. miltų
2 valg. š.krakmolo
3 valg. š. kakavos
0,5 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Varškės rutuliukams:
250 g varškės
2 kiaušinių trynių
50 g cukraus
50 g kokoso drožlių
3 valg. š. krakmolo
Pirmiausia paruošiami varškės rutuliukai. Varškė sumaišoma su cukrumi, sudedami kiaušinių tryniai ir ištrinama iki vientisos masės. Suberiamos kokoso drožlės, krakmolas ir gerai išmaišoma. Drėgnomis rankomis suformuojami varškės rutuliukai.
Šokoladiniai tešlai: kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai išplakami su 30 g cukraus iki baltos masės. Supilamas ištirpintas ir pravėsintas šokoladas. Miltai sumaišyti su kepimo milteliais, krakmolu ir kakava suberiami į trynių masę ir išmaišomi. Baltymai su žiupsneliu druskos ir likusiu cukrumi (30 g) išplakami iki standžių putų. Pamažu supilami į šokoladinę tešlą ir atsargiai išmaišomi.
Kepimo forma 20 - 22 cm skersmens, nuimamais kraštais išklojama kepimo popieriumi. Išdėliojami varškės rutuliukai (paliekant tarp jų tarpus), ant viršaus užpilama šokoladinė tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 175 laipsnių temperatūroje 30 - 40 min.
Šokoladinei glazūrai:
100 g juodojo šokolado
120 ml pieno
25 g sviesto
50 g cukraus
Šokoladas ištirpinamas. Pienas, cukrus ir sviestas pakaitinami ant vidutinės ugnies, kol pradeda tirštėti. Supilamas šokoladas ir gerai išmaišoma.
Iškepęs šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais pravėsinamas ir apliejamas šokoladine glazūra.
Šaltinis: patiekalų receptai.lt
50 g juodojo šokolado
4 kiaušinių
60 g cukraus
2 valg. š. miltų
2 valg. š.krakmolo
3 valg. š. kakavos
0,5 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Varškės rutuliukams:
250 g varškės
2 kiaušinių trynių
50 g cukraus
50 g kokoso drožlių
3 valg. š. krakmolo
Pirmiausia paruošiami varškės rutuliukai. Varškė sumaišoma su cukrumi, sudedami kiaušinių tryniai ir ištrinama iki vientisos masės. Suberiamos kokoso drožlės, krakmolas ir gerai išmaišoma. Drėgnomis rankomis suformuojami varškės rutuliukai.
Šokoladiniai tešlai: kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai išplakami su 30 g cukraus iki baltos masės. Supilamas ištirpintas ir pravėsintas šokoladas. Miltai sumaišyti su kepimo milteliais, krakmolu ir kakava suberiami į trynių masę ir išmaišomi. Baltymai su žiupsneliu druskos ir likusiu cukrumi (30 g) išplakami iki standžių putų. Pamažu supilami į šokoladinę tešlą ir atsargiai išmaišomi.
Kepimo forma 20 - 22 cm skersmens, nuimamais kraštais išklojama kepimo popieriumi. Išdėliojami varškės rutuliukai (paliekant tarp jų tarpus), ant viršaus užpilama šokoladinė tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 175 laipsnių temperatūroje 30 - 40 min.
Šokoladinei glazūrai:
100 g juodojo šokolado
120 ml pieno
25 g sviesto
50 g cukraus
Šokoladas ištirpinamas. Pienas, cukrus ir sviestas pakaitinami ant vidutinės ugnies, kol pradeda tirštėti. Supilamas šokoladas ir gerai išmaišoma.
Iškepęs šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais pravėsinamas ir apliejamas šokoladine glazūra.
Šaltinis: patiekalų receptai.lt
3 komentarai:
Šis pyragas atrodo labai skaniai, man varškiniai visokie patys pačiausi:)
Man kaip tik neatrodo jis čia skaniai:) nes iš tikrųjų varškė mano buvo nekokia, skystalas, tai perdėjau krakmolo, net ir matosi, bet kada gal dar kartą pabandysiu ir jei išeis geriau, tai parašysiu.Mano skoniui, tai tik šiaip vidutiniškas...
Beje, krakmolą, tai mažinčiau ženkliai, per puse mažiau dėčiau..
Rašyti komentarą