2011 m. vasario 13 d., sekmadienis

Avienos šonkauliukai su obuoliais ir makaronais

  • avienos šonkauliukų ~1lg.(galima rinktis ir jautieną, ar paukštieną)
  • 2vid. obuoliai
  • 2morkos
  • pusę poro
  • svogūnas
  • 3skilt. česnako
  • žiupsnelis kmynų
  • kvep., karčiųjų pipirų žirneliais, lauro lapų
  • sviesto 30gr.
  • miltų šaukštas
Mėsą vid. dydžio gabaliukais supjaustyti ir sudėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų, užvirus nugriebti putas, įdėti druskos, šiek tiek pavirus sudėti smulkintą česnaką, svogūną, porą, nepjaustytas morkas,(jas troškinti, kol suminkštės, išgriebti, tada supjaustyti vid. gabaliukais, atsidėti) kmynus ir kitus prieskonius, leisti troškintis, kol mėsa taps minkšta.Obuolius perpjauti per pusę, nulupti, išimti sėklalizdžius, sudėti prie troškinamos mėsos ir patroškinti apie 2-3min., kol suminkštės, bet neištiš.Į keptuvę dėti sviestą, supjaustyti svogūną, kai gerokai apkeps, dėti miltus ir maišant  įpilti sultinio iš puodo apie 2stiklines, sudėti paruoštas morkas, obuolius, mėsą, ir dar troškinti keletą minučių.Išvirti mėgiamus makaronus, nukošti, dėti į lėkštę ir uždėti mėsos su padažu.



Komentarų nėra: