2011 m. vasario 23 d., trečiadienis

Jautienos suktinis

  • jautienos mėsos du gab.~1500kg.
  • vištienos krūtinėlė
  • riebios šoninės 400gr.
  • džiovintų mėl.slyvų 50gr.
  • džiovintų abrikosų 50gr.
  • graikiškų riešutų 50gr.
  • česnako 4 didesnes skilteles
  • kelios šakelės krapų ir petražolių šviežių
  • alaus 0,33 ltr.(pusantros stiklinės)
  • majonezo
  • kepsnio prieskonių, druskos
Vištienos krūtinėlę, šoninę, slyvas, abikosus, riešutus, česnaką, krapus, petražoles sumalam, dedam druskos, išminkom.Jautienos gabalus, įpjaunam, išskleidžiam, pamušam gerokai, pabarstom pipirais, druska, prieskoniais, jų vidų išklojam pasiruoštu įdaru, susukam, apsukam storesniais siūlais, dedam ant grotelių, kurios turi tilpti į kepimo indą, ar skardą(aš tokių mažų neturėjau, tai tam pasitarnavo paprastas garintuvas) pilam alų į skardą ir sandariai apsukam foliją, dedam į įkaitintą iki 200temp. orkaitę ir kepam apie val. laiko.Po valandos ištraukiam, nuimam foliją, gausiai ištepam majonezu ir vėl 15-20min. įkišam, kol paruduoja gražiai.Nesijaučia nei abrikosų, nei slyvų, nei riešutų, bet visumoje skonis gaunasi labai geras.Tinka ir karštiems ir šaltiems patiekalams.
Šaltinis liveinternet.ru






Komentarų nėra: