2011 m. vasario 4 d., penktadienis

Bulvių plokštainis

  • nuskustų sutarkuotų bulvių 1.500kg.
  • š.r.šoninės 150gr.
  • svogūnai 2
  • pieno 1ltr.,100ml.
  • grietinėlės 100ml.
  • druskos, pipirų pagal skonį
Nuo šio kiekio sutarkuotų bulvių nusunkti 400ml.bulvių sulčių.Jas palaikyti kad nusistotų krakmolas, skystį nupilti, krakmolą sudėti į nusunktą tarkę, išmaišyti.Pieną su grietinėle užvirinti ir, maišant tarkę, užplikyti, įdėti druskos, pipirų, įpjaustyti svogūną.Š.r. šoninę smulkiai supjaustyti, pakepti, įpjaustyti svogūną, gerokai apkepinti su šonine, sudėti į tarkę, išmaišyti.Jei norim greitai valgyti, tai naudojam neaukštus, nedidelius kepimo indus, galima lėkštutes, kurios nebijo karščio, prieš tai reikia ištepti plonai taukais, jų reikia tiek tik kad blizgėtų indas (ne aliejumi) pabarstyti visą miltais, sukratyti, miltų perteklių išpilti.Į paruoštus indus, supilti paruoštą masę, dėti į įkaitintą iki 230temp. orkaitę ir kepti val. laiko, aš kepiau dar ir į didesnius indus, tai po val. nustačiau 180temp. ir dar kepiau 1val. ir 20min. pridengusi folija.



5 komentarai:

Ilona rašė...

koks grazussss,kaip as jo noriuuuu,rasausi antradieniui i meniu,aciuuu

srove rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
srove rašė...

Prašau, nėra už ką, bet iki antradienio dar daug laiko:), o noras juk toks dalykas, ateina ir praeina, pati žinai:))

Laima rašė...

Puikus receptas, dėkui. Tikrai pieno kur tiek supilti nesumąstėm, tad vietoje 1 l 100 ml pylėme tiktai 100 ml. Ar čia nėra klaidelės? Jeigu ne - tai kugelis, turbūt, atrodo tokia pliuzra o po to kepdamas nugaruoja?..

srove rašė...

Ne, nėra jokios klaidelės.Tokio kugelio užplikyta tarkė atrodo skystokai, tikrai pliurza:), visas cinkelis ir yra ilgame kepime.Dar aišku reikėtų atsižvelgti ir į bulvių kokybę, jei tarkuojant jos atrodo labai vandeningos, tai reiktų šiek tiek mažiau to pieno, bet, jei normalios, tai toks kiekis pats tas, žinoma reikia mėgti tokį "tystantį"kugelį, bet jeigu patinka kietas ir pjaustomas, tai recepto reikėtų jau kitokio.Į tokį kietesnį galima įdėti šiek tiek manų, mėsos ir truputį cinamono.