2011 m. vasario 21 d., pirmadienis

Karšta silkė

  • 8 suktinukams 2 didesnių gerų silkių su galvom
  • paprikos nedidelios
  • svogūnų 2
  • citrinos
  • 2 stiklinės pieno
  • 2šaukštai grietinės
  • 2 šaukštai pom. padažo
  • šaukštas majonezo(kėdainių be konservantų)
  • šaukštelis su kaupu saldžiosios paprikos
  • šaukštas miltų
  • al. aliejaus 2 šaukštai
  • penkių pipirų mišinio
Silkes išvalyti (vidurius išimti ir nupjauti galvą)  nuplauti, pamerkti valandai į didesnį kiekį šalto vandens, paskui vandenį nupilti, dar kartą užpilti, mažiau, tik kad apsemtų, įspausti citrinos sulčių ir dar val. laiko palikti.Po val. išimti, gražiai nulupti, išimti kaulus, gausim keturias file. iš vidaus truputį paploninti nupjaunant plonai viduriuką silkės, perpjauti visas per pusę, į kiekvienos viduriuką dėti paprikos gabalėlį ir svogūno gabaliuką ir paprastai susukti, persmeigti smeigtukais, apatinius išlindusius smeigtukus nukirpti, viršutinius palikti, sudėti į kepimo indą, užpilti padažu (iki pusės maždaug) ir kišti į įkaitintą orkaitę iki190 temp., 25min.
Padažui ant aliejaus pakepti gerokai likusius svogūnus, kai apkeps, dėti miltus ir vėl kepti, kol paraus šiek tiek miltai, tada supilti pieną, sudėti papriką, pipirus, druskos ir maišant užvirti, kai užvirs supilti kartu sumaišytus grietinę, pom. padažą(kėdainių tradicinis) majonezą ir maišant lėtai kaitinti kelias minutes, kol užvirs.Užpilti ant silkės ir kišti į orkaitę.Silkė turi būti gera, švieži, visokios išlaikytos, marinuotos file netinka.
Patiekalas gurmanams ir mėgstantiems silkę.


Komentarų nėra: