- 8 suktinukams 2 didesnių gerų silkių su galvom
- paprikos nedidelios
- svogūnų 2
- citrinos
- 2 stiklinės pieno
- 2šaukštai grietinės
- 2 šaukštai pom. padažo
- šaukštas majonezo(kėdainių be konservantų)
- šaukštelis su kaupu saldžiosios paprikos
- šaukštas miltų
- al. aliejaus 2 šaukštai
- penkių pipirų mišinio
Padažui ant aliejaus pakepti gerokai likusius svogūnus, kai apkeps, dėti miltus ir vėl kepti, kol paraus šiek tiek miltai, tada supilti pieną, sudėti papriką, pipirus, druskos ir maišant užvirti, kai užvirs supilti kartu sumaišytus grietinę, pom. padažą(kėdainių tradicinis) majonezą ir maišant lėtai kaitinti kelias minutes, kol užvirs.Užpilti ant silkės ir kišti į orkaitę.Silkė turi būti gera, švieži, visokios išlaikytos, marinuotos file netinka.
Patiekalas gurmanams ir mėgstantiems silkę.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą