2010 m. gruodžio 29 d., trečiadienis

Vištienos slėgtainis

  • vištos
  • pievagrybių 300gr.
  • česnako, pipirų, druskos
  • džiovintų petražolių
  • kiaušinio
Vištai nudirti odą,( perpjauti nugaros pusėje ir gražiai nulupti, apipjovus kauliukus).Mėsą ,nuimtą nuo kaulų, supjaustyti apie 1,5cm. dydžio kubeliais, grybus taip pat, juos iškepti aliejuje, kol taps sausi, suberti į vištieną, įdėti česnako pagal skonį, druskos, pipirų, kiaušinį, viską gerai išminkyti.Odą pabarstyti česnaku, džiovintomis petražolėmis, prieskoniais, sudėti ant jos įdarą ir susukti, kaip vyniotinį, geriau iškart dėti ant folijos ir sukti ant jos, kad nereiktu paskui vargti su vyniotinio kilnojimu, jei folija per maža, reiktų iškart sujungti dvi į vieną, tiesiog užlenkti vieną su kita ir užspaudyti gerai.Pasiieškoti panašaus dydžio skardelės, perkelti vyniotinį, užsandarintą folijoje ir kepti apie 1,20min. 180temp.Iškepus, paslėgti toje pačioje formoje, apie pusantro kg. svoriu, kol galutinai atšals.



1 komentaras:

ingrid rašė...

norejau pasitikslint. cia reikia visos vistos odos?